18.2 C
Bistrița
duminică, iulie 3, 2022

VIDEO – REVOLTĂTOR: Părinții unei fetițe, umiliți de dispecera 112, când au sunat după ajutor

Caz revoltător, făcut public de niște părinți umiliți. Un tătic sună la 112, solicitând o ambulanță pentru fetița lui de nici doi anișori. Conversația cu dispecera este una halucinantă. Aceasta acuză părinții că NU au grijă de copil. Autoritățile au început o anchetă.

Doi părinti din Aghireșu au sunat la 112 pentru a solicita o ambulanță.

Fiica lor în vârstă de un an şi 6 luni urina sânge, iar la ora aceea medicul de familie nu mai era la cabinet.

Tatăl, Iosif Zagor, susține că a încercat să găsească o mașină pentru a o transporta pe micuță singuri la spital, dar cum nu au reușit, pentru a nu i se agrava starea, au sunat la 112.

Discutia dintre operatoare și părinți e una de-a dreptul halucinantă:

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=X5_6TR8KgC0&feature=emb_logo” loop=”no” muted=”no” /]

 „La ora aceasta este o anchetă în curs. Comunicarea cu pacinetii trebuie să fie pe prim plan. Este un loc stresant, unde este agitaţie de multe ori, şi vedem rezultatele anchetei. Din punctul meu de vedere, trebuia o comunicare mult mult mai bună cu pacientul respectiv” a declarat Horia Simu, managerul Serviciului de Ambulanță Cluj.

”Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public, care vizează o înregistrare dintre aparținătorul unei fetițe și un operator al Serviciului de Ambulanță Cluj, prin apel la numărul unic de urgență 112, pentru corecta informare a opiniei publice precizăm că Departamentul pentru Situații de Urgență s-a sesizat cu privire la această speță și a solicitat declanșarea unei anchete disciplinare împotriva operatorului SAJ Cluj. Totodată, conform celor sesizate, precizăm că ne delimităm categoric de un astfel de comportament total neprofesionist și nu vom admite ca astfel de situații să fie tolerate, acestea îngreunând scopul comun al tuturor serviciilor de urgență de a răspunde prompt și eficient cetățenilor care solicită ajutorul prin apel la numărul unic de urgență 112” au transmis reprezentanții Departamentului General pentru Situații de Urgență pe pagina lor de Facebook.

Până la finalizarea anchetei, operatoarea va răspunde în continuare apelurilor venite din partea pacienților.

Conversaţia s-a întâmplat în luna noiembrie, dar părinţii abia acum au făcut publică înregistrarea audio, pentru că au depus o cerere la STS care a fost de curând aprobată.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să aveți mai puține jucării pentru copii

Jucării. Uneori, parcă sunt peste tot... ca o armată nesfârșită într-un război fără sfârșit. În ultimii...

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...