12.4 C
Bistrița
duminică, septembrie 26, 2021

VIDEO. Robert Sighiartău, despre Autostrada Nordului: Este un proiect mai vechi. Cel mai important lucru pentru bistrițeni

Invitat în studioul Bistrițeanul Live, Robert Sighiartău a vorbit despre proiectele de legi pe le-a inițiat în calitate de deputat – proiecte care au fost votate în Parlament, pe vremea când PNL se afla în opoziție și nu avea decât 20% în Parlament.

Deputatul liberal s-a referit la dublarea alocațiilor și indexarea alocațiilor la rata inflației.

Un proiect extrem de important a fost eliminarea supra-accizei la combustibil, care a adus și la scăderea inflației și la un preț mai mic la pompă, fie că vorbim de benzină sau motorină. O altă problemă pe care angajatorii, tinerii și întreprinzătorii se referă la contractele part-time care erau supraimpozitate”, a precizat Robert Sighiartău.

Chiar dacă lucrai doar 2 sau 4 ore, trebuia să plătești taxe la stat pentru 8 ore. „Cu alte cuvinte, statul condus de PSD lua bani pe care angajatorii nu îi produceau. Ceea ce nu era absolut deloc corect. Am reușit, alături de colegii din PNL, să modificăm această stare de fapt, să simplificăm și să îmbunătățim traiul românilor”, a mai specificat deputatul liberal.

Robert Sighiartău s-a referit și la Autostrada Nordului, oferind o replică deputatului Ionuț Simionca.

Proiectul drumului expres de la Suceava, Bistrița, Baia Mare, Satu Mare este un proiect mai vechi. Pe care celelalte guverne nici nu l-au luat în considerare.

Acum două luni de zile, când premierul Ludovic Orban a venit în Bistrița, l-a anunțat drept un proiect prioritar pentru Guvernul României și pentru Transilvania. A anunțat acest lucru nu doar la Bistrița, ci și în Maramureș sau în Suceava”, a subliniat Robert Sighiartău.

Deputatul liberal a mai precizat că nu este nevoie de legi pentru a face un drum, o autostradă, un drum județean. Este suficient ca guvernul să se preocupe într-adevăr și să dea drumul lucrărilor.

Încă din iulie a fost semnat contractul de servicii pentru elaborarea studiului de fezabilitate. În octombrie s-a desemnat câștigătorul pentru întocmirea studiului de fezabilitate. Deci la acest proiect se lucrează deja. Sectorul de drum expres, o parte din Autostrada Nordului este dat în folosință – tronsonul de la Satu Mare la vecinii noștri maghiari”, a mai spus Robert Sighiartău.

Deputatul liberal a mai precizat că nu îl interesează ce fel de acuzații lansează Ionuț Simionca. „Cel mai important lucru pentru bistrițeni este că la acest drum se lucrează și se face studiul de fezabilitate. Urmează proiectul tehnic al acestui drum, după care va urma licitația pentru construcția efectivă a tronsoanelor. Sperăm să se întâmple toate cât mai repede”, a concluzionat Robert Sighiartău.

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/2IzJ5CoqJ0Y” /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...