12.8 C
Bistrița
sâmbătă, mai 8, 2021

VIDEO. Robert Sighiartău, despre Autostrada Nordului: Este un proiect mai vechi. Cel mai important lucru pentru bistrițeni

Invitat în studioul Bistrițeanul Live, Robert Sighiartău a vorbit despre proiectele de legi pe le-a inițiat în calitate de deputat – proiecte care au fost votate în Parlament, pe vremea când PNL se afla în opoziție și nu avea decât 20% în Parlament.

Deputatul liberal s-a referit la dublarea alocațiilor și indexarea alocațiilor la rata inflației.

Un proiect extrem de important a fost eliminarea supra-accizei la combustibil, care a adus și la scăderea inflației și la un preț mai mic la pompă, fie că vorbim de benzină sau motorină. O altă problemă pe care angajatorii, tinerii și întreprinzătorii se referă la contractele part-time care erau supraimpozitate”, a precizat Robert Sighiartău.

Chiar dacă lucrai doar 2 sau 4 ore, trebuia să plătești taxe la stat pentru 8 ore. „Cu alte cuvinte, statul condus de PSD lua bani pe care angajatorii nu îi produceau. Ceea ce nu era absolut deloc corect. Am reușit, alături de colegii din PNL, să modificăm această stare de fapt, să simplificăm și să îmbunătățim traiul românilor”, a mai specificat deputatul liberal.

Robert Sighiartău s-a referit și la Autostrada Nordului, oferind o replică deputatului Ionuț Simionca.

Proiectul drumului expres de la Suceava, Bistrița, Baia Mare, Satu Mare este un proiect mai vechi. Pe care celelalte guverne nici nu l-au luat în considerare.

Acum două luni de zile, când premierul Ludovic Orban a venit în Bistrița, l-a anunțat drept un proiect prioritar pentru Guvernul României și pentru Transilvania. A anunțat acest lucru nu doar la Bistrița, ci și în Maramureș sau în Suceava”, a subliniat Robert Sighiartău.

Deputatul liberal a mai precizat că nu este nevoie de legi pentru a face un drum, o autostradă, un drum județean. Este suficient ca guvernul să se preocupe într-adevăr și să dea drumul lucrărilor.

Încă din iulie a fost semnat contractul de servicii pentru elaborarea studiului de fezabilitate. În octombrie s-a desemnat câștigătorul pentru întocmirea studiului de fezabilitate. Deci la acest proiect se lucrează deja. Sectorul de drum expres, o parte din Autostrada Nordului este dat în folosință – tronsonul de la Satu Mare la vecinii noștri maghiari”, a mai spus Robert Sighiartău.

Deputatul liberal a mai precizat că nu îl interesează ce fel de acuzații lansează Ionuț Simionca. „Cel mai important lucru pentru bistrițeni este că la acest drum se lucrează și se face studiul de fezabilitate. Urmează proiectul tehnic al acestui drum, după care va urma licitația pentru construcția efectivă a tronsoanelor. Sperăm să se întâmple toate cât mai repede”, a concluzionat Robert Sighiartău.

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/2IzJ5CoqJ0Y” /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...