4.8 C
Bistrița
marți, aprilie 23, 2024

VIDEO. Robert Sighiartău, despre Autostrada Nordului: Este un proiect mai vechi. Cel mai important lucru pentru bistrițeni

Invitat în studioul Bistrițeanul Live, Robert Sighiartău a vorbit despre proiectele de legi pe le-a inițiat în calitate de deputat – proiecte care au fost votate în Parlament, pe vremea când PNL se afla în opoziție și nu avea decât 20% în Parlament.

Deputatul liberal s-a referit la dublarea alocațiilor și indexarea alocațiilor la rata inflației.

Un proiect extrem de important a fost eliminarea supra-accizei la combustibil, care a adus și la scăderea inflației și la un preț mai mic la pompă, fie că vorbim de benzină sau motorină. O altă problemă pe care angajatorii, tinerii și întreprinzătorii se referă la contractele part-time care erau supraimpozitate”, a precizat Robert Sighiartău.

Chiar dacă lucrai doar 2 sau 4 ore, trebuia să plătești taxe la stat pentru 8 ore. „Cu alte cuvinte, statul condus de PSD lua bani pe care angajatorii nu îi produceau. Ceea ce nu era absolut deloc corect. Am reușit, alături de colegii din PNL, să modificăm această stare de fapt, să simplificăm și să îmbunătățim traiul românilor”, a mai specificat deputatul liberal.

Robert Sighiartău s-a referit și la Autostrada Nordului, oferind o replică deputatului Ionuț Simionca.

Proiectul drumului expres de la Suceava, Bistrița, Baia Mare, Satu Mare este un proiect mai vechi. Pe care celelalte guverne nici nu l-au luat în considerare.

Acum două luni de zile, când premierul Ludovic Orban a venit în Bistrița, l-a anunțat drept un proiect prioritar pentru Guvernul României și pentru Transilvania. A anunțat acest lucru nu doar la Bistrița, ci și în Maramureș sau în Suceava”, a subliniat Robert Sighiartău.

Deputatul liberal a mai precizat că nu este nevoie de legi pentru a face un drum, o autostradă, un drum județean. Este suficient ca guvernul să se preocupe într-adevăr și să dea drumul lucrărilor.

Încă din iulie a fost semnat contractul de servicii pentru elaborarea studiului de fezabilitate. În octombrie s-a desemnat câștigătorul pentru întocmirea studiului de fezabilitate. Deci la acest proiect se lucrează deja. Sectorul de drum expres, o parte din Autostrada Nordului este dat în folosință – tronsonul de la Satu Mare la vecinii noștri maghiari”, a mai spus Robert Sighiartău.

Deputatul liberal a mai precizat că nu îl interesează ce fel de acuzații lansează Ionuț Simionca. „Cel mai important lucru pentru bistrițeni este că la acest drum se lucrează și se face studiul de fezabilitate. Urmează proiectul tehnic al acestui drum, după care va urma licitația pentru construcția efectivă a tronsoanelor. Sperăm să se întâmple toate cât mai repede”, a concluzionat Robert Sighiartău.

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/2IzJ5CoqJ0Y” /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați.