5.6 C
Bistrița
miercuri, februarie 21, 2024

VIDEO – Scandal din cauza unei propuneri din cele 6 pentru titlul de ”Cetățean de onoare al județului”

Consilierii județeni vor vota miercuri acordarea a încă 6 titluri de „cetățean de onoare al județului”. Din cauza unui nume, a unui om de afaceri, azi, la Consiliul Județean s-au dat replici dure. Unii au fost răniți în orgoliu. CARE e numele ce a provocat vâlvă și cine sunt ceilalți 5 propuși:

Încă șase persoane vor primi titlul de „Cetățean de onoare al județului”. Asta, dacă vor fi de acord consilierii județeni, în următoarea ședință.

NICULAE PARASCHIV GHERAN

Născut în București, este scriitor, istoric, editor și critic literar. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România. Acesta a contribuit la promovarea operei complete a scriitorului Liviu Rebreanu. Tocmai de aceea s-a considerat că merită această distincție.

MIRCEA GELU BUTA

Fostul manager al Spitalului Județean de Urgență Bistrița se află și el pe lista celor ce vor primi o astfel de distincție. Titlul acesta îi este oferit pentru întreaga activitate desfășurată în domeniul medical, științific și didactic.

IOAN SUCIU

Caporal clasa a III-a, Ioan Suciu, s-a născut în Năsăud și a participat la 5 misiuni internaționale sub egida ONU și NATO, în patru teatre de operații: Afganistan, Kosovo, Angola și Irak. A participat și la competiții sportive internaționale, clasându-se, de cele mai multe ori, pe locul I.

DAN RAREȘ FORTUNEANU

Acesta a fost propus pentru titlul de cetățean de onoare datorită rezultatelor deosebite obținute pe plan național și internațional, la handbal. Deși născut la Cluj, școala și pregătirea în domeniul sportului le face la Bistrița.

În prezent este antrenor principal al echipei masculine de Handbal a României și a St Raphael Franța.

RAUL IONUȚ GĂLAN

Acesta este asistent universitar la Universitatea Ann Arbor Michigan din Statele Unite ale Americii. S-a născut la Bistrița, iar pe perioada școlarizării a obținut numeroase premii în olimpiade și concursuri internaționale.

IOAN SCURTU

Propunerea de acordare a titlului de cetățean de onoare unui afacerist, mai exact, patronului Dimex S.R.L. a stârnit numeroase replici acide și unele orgolii au fost… lezate.

„Eu unul sunt mulțumit de lucrările pe care le-a făcut. Așa că din punctul de vedere al lucrărilor DIMEX, nu sunt mulțumit, sunt FOARTE mulțumit, așa că mă bucur de alegerea mediului de afaceri pentru a-i acorda acest titlu”, a declarat Radu Moldovan, președintele CJ BN.

Cel mai șifonat a fost Ioan Țintean, care la rândul său e „un fel de om de afaceri (…). Ne bucurăm cu toții când o firmă din județ câștigă pentru județ și lucrează cu oameni din județ. Că tot spunem să ne aducem oamenii acasă. Păi cum să aduci oamenii acasă dacă noi desconsiderăm mediul de afaceri?”

Declarația acestuia, dar și întrega justificare a președintelui CJ BN, în video de mai jos:

[arve url=”https://youtu.be/xwyCK87Ofkw” /]

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: