7.1 C
Bistrița
vineri, aprilie 19, 2024

VIDEO – Senatorul Ioan Deneș: Datoria publică a României se apropie de 50% din PIB

Sunt date oficiale: România s-a împrumutat la începutul lunii mai, prin Ministerul Finanțelor, cu încă 967 milioane de lei, a avertizat senatorul Ioan Deneș.

În luna mai 2021, planificarea împrumuturilor de la bănci comerciale era de 4,2 miliarde de lei. Suma totală împrumutată în mai 2021 este de 4,71 miliarde de lei. Cu 185 de milioane de lei peste cea planificată în aprilie.

Senatorul Ioan Deneș s-a referit și la „maturitatea” Planului Național de Redresare și Reziliență. „Suma alocată pentru România de către Comisia Europeană este de 29,2 miliarde de euro. Dintre acestea 14 miliarde de euro sunt granturi, iar 16,06 sunt împrumuturi. Aceste împrumuturi, de fapt, se adaugă la datoria publică pe care o are România.

La începutul anului 2021, datoria publică a României era de 47,8% din PIB. Se pare că am ajuns undeva la 50% din PIB, în luna mai”, a punctat senatorul Ioan Deneș.

Senatorul s-a referit și la actualii guvernanți care au anunțat că vor merge la Bruxelles cu un PNRR foarte bine pus la punct și că acesta v fi și aprobat. Ministrul Ghinea s-a întors însă cu mâinile goale de la Bruxelles – a reamintit senatorul Ioan Deneș.

Mai mult, ministrul a primit și o lecție prin care Comisia Europeană a transmis foarte clar că în acest PNRR nu se vor finanța proiecte de infrastructura rutieră sau aducțiuni de gaze către unități administrativ-teritoriale. Sunt și acestea necesare, dar nu se finanțează în acest PNRR”, a mai spus Ioan Deneș.

Vicepreședintele executiv al Comisiei Europene a transmis foarte clar că acest PNRR trebuie să fie discutat în Parlamentul României – a punctat senatorul. 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.