23.9 C
Bistrița
marți, mai 11, 2021

VIDEO – SUPERB: Peste 20 de pui de mistreți, surprinși în zăpadă, în Munții Rodnei

Căprioare, capre neagre, cerbi – deja parcă ne-am obișnuit să le vedem în Munții Rodnei. Dar un drumeț a avut parte de o ALTĂ priveliște. Acesta a surprins „29 de giuvaeruri ale muntelui. Așadar, iată ce ți se poate întâmpla când umbli de unul singur, pe poteci ninse, într-o zi de prier capricios”.

Pe pagina de Facebook a Parcului Național Munții Rodnei – administrat de Romsilva, apar, deseori, imagini foto sau video cu animale surprinse de turiști sau de angajați: cerbi, căprioare, capre negre sau diferite păsări.

Zilele trecute însă, un drumeț a avut parte de o experiență inedită. Acesta a surprins o turmă de mistreți, cu 22 de pui de curând născuți.

Uimitoarea fermă din Munții Rodnei

Atenție! Urmează imagini care pot fi un suport emoțional!

Da, este vorba despre o fermă de suine, la mare înălțime. Fără crotalii și condiții peste pestă. Acești mistreți au fost zgurniți de un cârd de cerbi (20 de exemplare!) care mi-au oferit o priveliște de neuitat. Apoi am luat urma animalelor guițătoare, știind că e foarte recentă.

Simțeam în aer izul greu, de sălbăticiune. La un moment dat, într-o poiană, i-am ajuns din urmă. Am încremenit! Era deja și o chestiune de matematică: număram și iar număram… În fața mea se perindau 7 namile de mistreți, secondați de purcelușii de curând fătați, 22 la număr. Sus scrofa, suine de soi, 29 de giuvaeruri ale muntelui.

Asta e și o replică pentru cârcotașii ce văd totul în negru: Munții Rodnei încă mai au mamifere… și nu puține. Așadar, iată ce ți se poate întâmpla când umbli de unul singur, pe poteci ninse, într-o zi de prier capricios. 08.04.2021 – Munții Rodnei…”, au scris cei de la Cercul de Agrobiologie pe Facebook.

Text & video credit @ Bazga Toader Dorel

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...