9.5 C
Bistrița
luni, octombrie 3, 2022

VIDEO – Turc: Câmp cu panouri fotovoltaice, pe 100 de hectare, în parteneriat cu Spitalul Județean

Facturile mari la energia electrică determină administrațiile să caute soluții. Primarul Ioan Turc a găsit un câmp de 100 hectare unde ar putea amplasa panouri fotovoltaice. „Putem merge pe un parteneriat cu Spitalul Județean. Spitalul trebuie susținut și de municipalitate, și acesta ar fi un mod!”, a admis Ioan Turc.

Creșterea prețurilor pentru energia electrică a determinat administrațiile să caute soluții alternative.

Încă din luna iulie, primarul Ioan Turc a explicat că a avut discuții cu ministrul Marcel Boloș în vederea finanțării unui parc cu panouri fotovoltaice.

Vor fi finanțate 20 de proiecte, fiind eligibile municipalitățile și consiliile județene… Prin aceste proiecte de câmpuri cu panouri fotovoltaice vorbim de realizarea a 5 MW/h pentru consum propriu și 15 MW/h pentru vânzare”, a explicat Ioan Turc la vremea respectivă.

VIDEO: Turc vrea un câmp cu panouri fotovoltaice! ”Facem un parteneriat cu Consiliul Județean pentru necesarul de energie al spitalului”

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă la sediul Primăriei Bistrița, Ioan Turc a anunțat că a identificat locația.

Am identificat o locație pentru un câmp de panouri fotovoltaice. Este o suprafață de 120 de hectare, în Ghinda. Poate că nu vom pune panouri pe tot, dar probabil pe o suprafață de 100 hectare tot vom pune. Ne gândim la un parteneriat public-privat, cu o firmă. Sau, de ce nu?, chiar cu Consiliul Județean. Mai exact cu Spitalul Județean de Urgență Bistrița. Spitalul trebuie susținut de municipalitate și cred că acesta este un mod de a-l susține”, a declarat Ioan Turc.

Gabriel Lazany, managerul SJUB, anunța zilele trecute că Spitalul Județean de Urgență Bistrița își dorește independența energetică:

Spitalul Județean vrea independență energetică și pregătește un parc fotovoltaic

Totodată, pe o suprafață de 5 hectare vor fi amplasate panouri fotovoltaice și în Parcul Industrial, pentru necesarul de energie electrică al agenților economici de acolo.

Mai multe detalii despre acest subiect, în video de mai jos:

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum îți pot schimba rezultatele la loterie viața?

Oamenii rămân deseori la un loc de muncă foarte mult timp din cauza dorinței de bani....

Și ce dacă e toamnă?!? La Casa EMA te bucuri de piscină indiferent de vreme. Familiile au prețuri speciale

Faptul că a venit toamna nu ar trebui să te împiedice să te relaxezi înotând. La...

Vineri și sâmbătă, 20 la sută REDUCERE în magazinele MARECOM! Sărbătoresc 17 ani de când produc costume în fabrica din Năsăud

Producătorul de îmbrăcăminte MARECOM sărbătorește weekendul acesta 17 ani de când produce costume și haine pentru...