9 C
Bistrița
vineri, mai 14, 2021

VIDEO – Turc: Din Bugetul pe 2021 vom aloca bani pentru semaforizarea trecerii la nivel cu cale ferată de pe Lucian Blaga

Semaforizarea trecerii la nivel cu calea ferată de pe Lucian Blaga e o problemă a cărei rezolvare a fost tărăgănată, din cauza hârțogăriilor. Într-un final, primarul Ioan Turc a anunțat că în acest an va aloca banii necesari lucrărilor.

Traficul rutier pe strada Lucian Blaga este infernal din cauza trecerii la nivel cu calea ferată. Deși în zonă au fost chiar accidente mortale, iar carosabilul arată deplorabil, CFR nu a investit în NICIO lucrare.

Într-un final, Primăria Bistrița a decis să preia frâiele, să „închirieze” de la CFR zona ca să o poată reabilita. Pe când s-au apucat de studiul de fezabilitate și de proiect, legislația s-a tot schimbat. Astfel că proiectul a fost refăcut de nenumărate ori.

Într-un final s-a decis ca trecerea la nivel cu cale ferată de pe Lucian Blaga să fie semnalizată cu semafor și bariere.

Planul de semnalizare a trecerii la nivel cu calea ferată de pe Lucian Blaga, schimbat! Ce impune legea:

În cadrul unei conferințe de presă, Ioan Turc a explicat că va aloca banii pentru lucrările de semaforizare și modernizare a trecerii respective. E vorba de un milion de lei pe care îi va da CFR-ului, să se ocupe de lucrările necesare.

„Pentru conducătorii auto care încărunțesc dimineața pe Lucian Blaga – imediat după aprobarea bugetului vom transmite un milion de lei către CFR pentru realizarea unui sistem de semnalizare la trecerea la nivel cu cale ferată. Și astfel fluidizarea circulației va deveni o realitate. Intenționăm să facem același lucru și pe strada Ioan Slavici. Căutăm resurse financiare în acest sens”, a declarat primarul Bistriței.

Că va pune bani deoparte pentru aceste lucrări, din Bugetul Primăriei, a promis și Ovidiu Teodor Crețu, la începutul anului 2020. Dar nu s-a mai întâmplat nimic.

Primăria nu mai așteaptă după CFR! Alocă bani pentru cea mai „spinoasă” trecere de cale ferată:

Urmează să vedem dacă Ioan Turc își va ține promisiunea făcută. Totuși, prima ședință pe Buget va putea fi făcută abia în 12 aprilie 2021.

Mai multe detalii, în video de mai jos:

[arve url=”https://youtu.be/4x8LRFbtP9g” maxwidth=”900″ aspect_ratio=”16:9″ loop=”no” muted=”no” /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO/VIDEO: S-a deschis DABO DONER pe Pietonal!

Nu e kebab și nici shaorma. E unicul doner, DABO DONER, și a cucerit bistrițenii de...

Dansează, învață mișcări noi și distrează-te la cursurile YOLO STUDIO! GRATUIT, săptămâna viitoare!

Îți place muzica și vrei să te distrezi? Vrei să înveți să dansezi sau să „prinzi”...

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...