14.4 C
Bistrița
miercuri, mai 18, 2022

VIDEO Un bistrițean cu transplant de inimă, printre beneficiarii tratamentului cu anticorpi monoclonali

Un bistrițean cu transplant de inimă se numără printre primii benenficiari ai tratamentului cu anticorpi monoclonali. Aceștia au fost donați spitalelor din țara noastră de Italia. Potrivit directorului medical, bistrițeanul care a beneficiat de tratament este bine.

Spitalul Județean de Urgență Bistrița a primit 40 de fiole de anticorpi monoclonali, eficiente în tratamentul împotriva Covid-19. Este vorba despre o donație făcută de Italia spitalelor din țara noastră. Pentru a putea beneficia de tratament, pacienții trebuie să îndeplinească o serie de condiții.

Trebuie să nu treacă mai mult de 7 zile de la debutul simptomelor, iar pacientul nu trebuie să aibă o formă severă de boală. Trebuie de asemenea să aibă saturații bune de oxigen și cel puțin un factor de risc, adică o altă boală.

Un bistrițean de 50 de ani se numără printre primele persoane din județ care au beneficiat de tratament. Acesta a primit tratament cu anticorpi monoclonali chiar ieri. Bărbatul a suferit un transplant de inimă la Madrid și urmează un tratament în acest sens.

„Avem un pacient in varsta de 50 de ani, chiar ieri i-a fost administrat tratamentul. Domnul este cu transplant cardiac, cu tratament imunosupresor. Este nevaccinat, de două-trei zile a fost cu simptome digestive. S-a prezentat la spital, iar doamna doctor i-a administrat tratamentul cu anticorpi monoclonali, cu o evoluție și o toleranță bune. Lucrurile, cel puțin acum sunt bune”, a precizat astăzi, la Colegiul Prefectural, directorul medical al spitalului, Gabriela Deak.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: