8.1 C
Bistrița
miercuri, aprilie 24, 2024

VIDEO – USR-Plus: Fără penali în funcții publice! „Dacă intrăm la guvernare, vom relua demersurile. Este o obligație pentru noi”

Fără penali în funcții publice! „Dacă intrăm la guvernare, vom relua demersurile. Este o obligație pentru noi” – susțin Lorant Sas și Emilian Gabor, candidații USR-Plus Bistrița-Năsăud la alegerile parlamentare din 6 decembrie. 

Lorant Sas și Emilian Gabor – candidații USR-Plus la alegerile parlamentare – au prezentat în studioul Bistrițeanul Live cele 40 de angajamente USR-Plus pentru guvernarea României.

Aici sunt curpinse o serie de reforme structurale în administrația publică, în economie, și chiar în sistemul electoral din țară.

Lorant Sas, candidatul USR-Plus la Camera Deputaților, s-a referit și la cei 500 de parlamentari pe care îi are țara.

Se motivează că este reprezentativ pentru populația României. Ceea ce nu este adevărat. Și 300 de parlamentari pot fi reprezentativi pentru cetățeni. Cu atât mai mult obligăm partidele să trimită oameni de bună calitate, iar concurența va fi și ea mai mare în cadrul partidelor.

Ne propunem, de asemenea, o mai mare reprezentativitate a Diasporei. Noi avem organizații foarte puternice în întreaga lume, suntem foarte bine conectați cu oamenii de-acolo. Tot acest plan al bunei guvernări este construit și cu gândul la ei. Avem politici care să-i încurajeze să revină accasă, să nu-i încurajezesze pe cei de acasă să plece. Ne dorim măcar să le oferim posibilitatea să vină acasă… Mulți dintre ei își doresc să se întoarcă...”, a punctat Lorant Sas.

Emilian Gabor, candidatul USR-Plus la Senat, s-a referit la cele peste 1 milion de semnături prin care românii nu își doresc penali în funcții publice. „Noi ne-am dorit foarte mult ca și referendumul Fără Penali în funcții Publice să fie organizat în 6 decembrie, împreună cu alegerile parlamentare. Ultima șansă ca acesta să fie planificat tot în 6 decembrie era într-o ședință a Biroului Permanent al Senatului, care să-l pună pe ordinea de zi, în plen, a doua zi. În acea ședință online – din cei 12 membri ai biroului permanent s-au prezentat doar doi membri: reprezentantul USR-Plus și președintele interimar al Senatului. Nefiind cvorum, inițiativa noastră a căzut cel puțin în acest an. Dar dacă intrăm la guvernare, vom relua demersurile. Este o obligație pentru noi…” a precizat Emilian Gabor.

Mai multe detalii despre proiectele și schimbările pe care și le propun candidații USR-Plus puteți descoperi urmărind întreaga emisiune, mai jos:

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/Ft2oeiW4E3s” aspect_ratio=”853:480″ loop=”no” muted=”no” /]

(Articol electoral comandat de USR Plus Bistrița-Năsăud, CUI mandatar financiar județean 11200021)

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis.