0.8 C
Bistrița
duminică, decembrie 10, 2023

Luați pe sus de mascați și încarcerați! Doi tineri vindeau cannabis în Bistrița-Năsăud și Cluj

Un bistrițean și un clujean au ajuns după gratii pentru 30 de zile. Cei doi vindeau cannabis tinerilor din Bistrița-Năsăud și Cluj.

Mascații au luat la puricat șase domicilii, în cadrul unui dosar penal de trafic de droguri de risc.

În urma acestor percheziții, din Cluj Napoca și Bistrița, doi tineri au fost reținuți pentru 24 de ore.

Cei doi, timp de câteva luni, ar fi procurat și distribuit consumatorilor din BN și CJ, cannabis și alte substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, împreună cu procurorii DIICOT Cluj, sprijiniți de SCCO Bistrița-Năsăud, au desfășurat șase percheziții domiciliare în municipiile Cluj-Napoca și Bistrița.

Acestea au avut loc la locuința unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de:

 • trafic de droguri de risc
 • efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În urma activităților, polițiștii au descoperit și ridicat aproximativ 21 de grame de CMC, cinci telefoane mobile, substanțe anabolizante și un cântar electronic.

În baza probatoriului administrat a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore a doi tineri de 22 (Bistrița) și 24 de ani (Cluj-Napoca).

Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie – octombrie, ei ar fi procurat și distribuit consumatorilor din aceste județe droguri de risc (cannabis) și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul:

 • Serviciului pentru Acțiuni Speciale Bistrița-Năsăud
 • jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca
 • reprezentanți ai Direcției Regionale Vamale”, transmit autoritățile clujene, conform Dejeanul.ro

Bistrițeanul și clujeanul au fost prezentați în fața instanței de judecată, care i-a trimis 30 de zile după gratii.

În baza art. (…) admite propunerea P.Î.C.C.J. – D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, formulată la data de 25.10.2022 în dosarul nr. 273D/P/2022.

 • Dispune luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul J.A.C. – cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de:
  • trafic de droguri de risc (…)
  • şi efectuarea fără drept şi fără a deţine autorizaţie prealabilă, de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive(…) pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 25.10.2022 şi până la 23.11.2022, inclusiv.
 • Dispune luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul A.B.C., zis B., cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de:
  • trafic de droguri de risc (…) – pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 25.10.2022 şi până la 23.11.2022, inclusiv” se arată pe portalul instanței de judecată.

Clujeanul a contestat decizia judecătorilor, însă bistrițeanul și-a „acceptat” pedeapsa.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...