9 C
Bistrița
vineri, martie 1, 2024

WONDERLAND: Au tăiat, dar au și plantat! Cu tot cu ghiveci, da nu-i bai…

O brad frumos ce a răsărit în părculețul din jurul Bisericii Evanghelice imediat după resfințire, nu redeschidere, cum greșit am crezut/sperat cu toții.

Las că n-au intrat zilele în sac și cum am așteptat peste 15 ani (de când au început în forță și cu fonduri nelimitate) să termine lucrările la biserică, mai așteptăm câteva săptămâni, luni, numai Dumnezeu știe, că după ce zic ai noștri aleși de la Primăria Bistrița nu te poți lua.

Dar să revenim la brăduțul frumușel care a apărut pe spațiul verde de lângă Biserica Evanghelică. Ne-am bucurat să-l vedem, că ne-am și zis „Uite, mă, că nu doar vor să taie, mai și plantează! Și-au revenit și noi nu știm, prea cârcotași suntem…”

Doar că la o privire mai atentă am observat că brăduțul e plantat cu tot cu ghiveci. Ce o fi vrut să zică poetul? E plantat sau nu-i plantat? Rămâne sau pleacă după ce s-a dispersat mulțimea bucuroasă de marea realizare a primarului nostru, unicul și inegalabilul Ioan Turc, care în doar două zile a și deschis și chiar închis biserica, cu surle și trâmbițe. Cine s-ar fi așteptat la așa ceva? Bravoooo! Felicitări!

– „Sărut mâna, Bistrițel! Doamne ajută! ” – am și auzit dinspre primărie imediat ce am scris „Bravo” și „Felicitări”.

Stai așa, domn’ primar, că vă felicităm pentru brăduț, da să știm și noi: Rămâne, nu rămâne?

Că noi ne-am bucura, da ne e și frică, să nu dispară ca bucuria că s-a redeschis în sfârșit biserica.

ARTICOLE SIMILARE

8 COMENTARII

 1. Va garantez ca nu ramane si asta-i praf in ochii celor care se mira.
  Cunosc mai bine decat oricare bistritean care vede poza , cum stau lucrurile cu adevarat ascunse prin sertarele Primariei.
  Baiul mare este ca s-a dat ordin unui studiu de impact si se vor prezenta pe urma niste planse de cum va arata Centrul Istoric fara copaci, iarba si rondouri cu flori.
  Cica se doreste din nou chelirea Pietei Centrale, Pietonal , Dornei.
  S-a discutat pe la colturi dar si cu arhitecti pregatiti din timp si invitati pe spranceana sa-i spuna Primarului ca totul trebuie barberit ca sa se vada (SIC) Turnul de 75metri si biserica dar si cornisele caselor pline de mucegai si scorojite de pe centru.
  Studiul se lucreaza la el iar eu avertizez din timp redactia Bistriteanul sa umble putin dupa el.
  Oricum bistritenii nu se deranjeaza si asteapta ca dupa finalizarea taierii arborilor sa injure copios pe internet si facebook.
  Dupa aceea va doresc spor la tras pe nas gaze cu efect de sera.
  Eu am unde ma duce pentru o cura de aer curat deoarece de 33 de ani mi-am creat aceste conditii singur atat in Bistrita cat si la Sirioara.
  Sa auzim de bine !

 2. Draga BISTRITEL.
  Te informez ca a aparut un ghiveci care va ramane acolo temporar asa de ochii lumii, insa in acelasi timp un CASTAN a zburat de pe Pietonal din fata UBB fara sa aiba sansa de a fi consultat cu TOMOGRAFUL ARBORICOL adus prin vointa de nezdruncinat a mea si prin nenumaratele interventii si petitii trimise catre primarie.
  Obiceiurile proaste continua asa pe ici pe colo.

 3. Domnule Balan, nu o mai da cotită că, știi f bine cine a propus taiarea a 19 copaci de lângă biserica ,tocmai arboricologul țării Tetcu .
  Marele specialist in tomograful arborilor, ce l recomanda să facă astfel de propuneri? O facultate la Spiru Haret cu o alta specializare?
  De ce-și baga nasul unde nu trebuie?
  Știu că o să mi ziceti , anonimule îți dai cu părerea…….
  Omul asta face mult rău și ar trebui sa se ocupe doar de sarcinile din fisa postului care oricum îl depășesc
  Un personaj care ia banii de pomană, nu face absolut nimica.
  Sper sa vina o vreme când va răspunde.
  Că i place natura, la toți ne place dar ne limităm la ce știm.
  Nu i luați apărarea domnule Balan, degeaba, bistriteni stiu mai bine.
  Cat despre dvs tot respectul pentru lupta dumneavoastră pt natura, sper sa nu renunțați.

 4. Stam cu ochii si pe domnul TETCU prietenul meu si va asigur ca indreptam lucrurile cat se poate de bine, insa molidul din ghiveci a disparut in aceasta dimineata si dumneavoastra v-ati grabit cu laudele.
  Iata ca am avut dreptate ca minunea a tinut trei zile.
  O zi minunata !

 5. Doamne, pai nu-i plantat voi nu vedeți că este în ghiveci?
  Brăduțul nu a stat în curtea primăriei tot în ghiveci?
  Tot Tetcu la transportat?

 6. Hallo gara, toate sunt bune și frumoase dar ce a ți făcut cu fântâna arteziana de la casa de cultura????parcare de mașini???? Superb.

 7. Deci așa nepăsare mai rar…
  Nici nu mă miră faptul că România nu e o țară dezvoltată….când vezi că uni oameni fac asemenea prostii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SERCAVER SRL, filială a grupului TLC France, angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic pentru întreținere și reparații

SC Sercaver SRL, cu sediul în localitatea Chiuza, jud. BN, Filială a grupului TLC France, cu peste 100 de ani de activitate în domeniul fabricării produselor de feronerie (lacăte, broaște, butuci pentru uși, etc) angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic întreținere și reparații. 

FOTO: Noua colecție de primăvară a ajuns la Ora Magică Kids!

Primăvara a sosit mai repede la Ora Magică Kids aducând cu ea hăinuțe vesele și colorate....

Automobilul tău Mercedes-Benz sau Škoda are nevoie de o reparație? Profită de oferta Materom Automotive

Materom Automotive Bistrița îți oferă Vouchere cu reducere la Lucrări în Service*, pentru autoturisme Mercedes-Benz și Škoda cu vârsta de peste 5 ani.