21.9 C
Bistrița
joi, iunie 1, 2023

Ziua cuțitelor lungi în PNL! Liberalii decid astăzi lista pentru parlamentare și cine va fi vicepreședintele PNL la Consiliul Județean

Se duc lupte grele în Partidul Național Liberal Bistrița-Năsăud. Astăzi, liberalii vor decide pe cine trimit pe locurile eligibile în lupta pentru alegerile parlamentare, dar și cine va fi vicepreședinte al Consiliului Județean din partea PNL. Deocamdată se ascut cuțitele, se fac jocurile și se aleg favoriții. VEZI care sunt liberalii care vor să ajungă deputați, senatori și cine intră în cursa internă pentru postul de vicepreședinte al Consiliului Județean:

În această după-amiază, de la ora 18.00, se va reuni Comitetul de Coordonare Județeană al PNL BN, care va dezbate și apoi va supune la vot care sunt liberalii care vor intra în cursa pentru alegerile parlamentare, dar și cine va fi consilierul județean propus de formațiunea politică pentru un post de vicepreședinte al Consiliului Județean.

În cursa pentru Camera Deputaților s-au înscris Robert Sighiartău, Samuel Coman, Vasile Marc, Diana Morar, Ioan Someșan și Robert Linul – prezentat ca președinte al organizației studenților liberali.

Dacă Robert Sighiartău are o poziție puternică în partid, fiind bine ancorat și în structura națională de conducere a PNL, chiar unul dintre apropiații președintelui Klaus Iohannis, iar mai mult ca sigur va prinde una din primele două poziții din listă considerate eligibile, lupta grea se duce pentru al doilea loc eligibil.

Din informațiile noastre, Diana Morar este favorita președintelui PNL BN, Ioan Turc, puternic susținută și de Jenor Beudean, secretar general adjunct al PNL BN, la rându-i foarte apropiat de Ludovic Orban, premierul care a venit „special” să-l susțină în cursa pentru Primăria Șieu Odorhei, pe care a pierdut-o însă lamentabil și la aceste alegeri.

Nici la Senat lupta internă nu e ușoară. Sursele noastre spun că Ovidiu Florean este omul susținut de președintele Ioan Turc și apropiații săi, dar la fel de mulți susținători în partid ar avea și Dorin Dobra, fost senator liberal. Pe lista liberalilor care au intrat în lupta locală pentru o funcție de senator este și notarul Gabriel Groza, dar și George Gaftone fiul secretarei municipiului Primăriei Bistrita – Floare Gaftone, consilierul județean Octavian Ganea și primarul din Chiochiș, Vasile Silași.

Tot în ședința de astăzi, liberalii bistrițeni vor alege și cine va fi consilierul județean care va fi propunerea PNL pentru postul de vicepreședinte al Consiliului Județean. Pentru această funcție sunt doi candidați, Florin Moldovan, liderul tinerilor liberali, și consilierul județean Ioan Zăgrean, favoritul conducerii PNL BN de astăzi.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...