FOTO – Casa lui Dracula, din 10.000 de piese Lego. Contele nu lipsește nici el din „poveste”

FOTO – Casa lui Dracula, din 10.000 de piese Lego. Contele nu lipsește nici el din „poveste”

Un avocat clujean expune zilele acestea la Bistrița casa lui Dracula. Construcția este compusă din aproape 10.000 de piese Lego și a ajuns deja în mai multe țări. Din „poveste” nu lipsește nici contele, personajul fiind compus din nu mai puțin de 15 piese.

Săptămâna aceasta, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud găzduiește una dintre cele mai spectaculoase expoziții Lego de până acum. Mai multe detalii despre proiectele de anul acesta ale organizatorilor puteți citi AICI.

Printre cele mai inedite proiecte se numără casa Contelui Dracula, o construcție inspirată din conacele secolului al XIX-lea din Transilvania. Casa lui Dracula are un metru pătrat și 60 de centimetri înălțime și este compusă din aproape 10.000 de piese Lego.

În spatele acestui proiect este avocatul clujean Sever Alicu, unul dintre fondatorii asociației Brickenburg. Proiectul a fost gata în anul 2015, după jumătate de an de muncă asiduă.

„Am realizat-o în urmă cu doi sau trei ani. Am fost la o expoziție internațională în Danemarca și m-am gândit să fac ceva reprezentativ pentru țara noastră și ce poate fi mai reprezentativ decât Dracula? Casa lui Dracula nu e chiar un castel fioros, ci e inspirată din arhitectura conacelor și castelelor din Transilvania, din secolul al XIX-lea”, explică Sever Alicu.

Mitul contului Dracula a fost frumos îmbinat cu arhitectura specifică din Transilvania. Detaliile sunt uimitoare, numărul pieselor minuscule fiind însemnat. Din decor nu lipsește nici Dracula, personajul având nu mai puțin de 15 piese. O vrăjitoare păzește castelul.

Stema conacului este un vampir. Construcția este amplasată pe o insulă pustie și dezolantă, fără contact cu lumea exterioară.

Dracula, prima piesă achiziționată

Prima piesă achiziționată a fost tocmai Dracula, care a fost cumpărată cu mult înainte ca acest proiect să ia naștere. Creatorul spune că a cumpărat-o dintr-un soi de patriotism.

Sever Alicu a aflat că Lego a scos în 2011 o serie de personaje, printre care și Dracula. Imediat a pus ochii pe personaj și l-a achiziționat, în ciuda faptului că nu exista un plan cu acesta.

„Am terminat proiectul în 2015. Cred că 6 luni am lucrat la ea. Nu am avut probleme cu adunarea pieselor, pentru că am folosit piese relativ comune, pe care le-am cam avut. Am folosit foarte mult piese minuscule, doar personajul Dracula este compus din 15 piese”, spune avocatul.

Casa lui Dracula deja a ajuns în Ungaria, Danemarca, Austria și în mai multe orașe din România. Anul acesta, lucrarea va ajunge în Italia și se va întoarce în Ungaria și Danemarca.

 

Doris Rai: Primăria Bistrița să SANCȚIONEZE Supercom, nu să-l SUBVENȚIONEZE ianuarie 17, 2020 - Fosta șefă a femeilor liberale face încă un pas în ”atacul” asupra Supercom și a Primăriei Bistrița, implicit. Doris Rai solicită municipalității să SANCȚIONEZE operatorul de salubritate. Și nicidecum să-l SUBVENȚIONEZE. 
FOTO: Bărbat accidentat pe strada Libertății ianuarie 17, 2020 - Un accident rutier a avut loc în urmă cu puțin timp pe strada Libertății din municipiu. Un bărbat a fost lovit de mașină.
Cât ne-a costat „spiritul Crăciunului” în 2019? Cam 200.000 de lei pentru doar 7 comune! ianuarie 17, 2020 - Într-un an dificil, în care multe unități administrativ teritoriale s-au plâns că nu le ajung banii, 7 comune din județ au cheltuit 200.000 de lei doar pentru iluminatul festiv...
Friptură de pasăre și cartofi gratinați la cuptor, bunătatea din farfuria pacienților de la spital ianuarie 17, 2020 - Investițiile în Spitalul Județean Bistrița cuprind și zona...bucătăriei. S-au achiziționat două cuptoare performante, pentru a oferi bunătăți în farfurie celor internați. ”Friptură de pasăre și cartofi gratinați la cuptor” este doar unul dintre meniurile care-i fac și pe medici să saliveze. Și să plătească pentru a mânca și ei.
VIDEO: Doctorul excentric care poate vorbi cu animalele, de azi și la Bistrița! ianuarie 17, 2020 - După ani de zile de viață retrasă, doctorul excentric revine în atenția noastră. Pregătit să găsească leacul salvator! Gata să ne amuze cu istețimea sa legendară și dispus să facă față unor creaturi nemaivăzute...
Deținuții apți de muncă, obligați să muncească ianuarie 17, 2020 - O nouă inițiativă legislativă îi are în vizor pe deținuți. Aceștia ar urma să fie obligați să muncească în perioada în care își ispășesc pedeaspa. AFLĂ ce alte măsuri ar putea fi luate pentru cei care doresc liberarea condiționată:
FOTO: Un MESAJ usturător pentru unii elevi din CNAM…! ianuarie 17, 2020 - Au îndurat în tăcere cât au putut, au curățat și au strâns după ei, dar astăzi au ajuns la limita răbdării. Au trimis un mesaj mai puțin obișnuit – pentru elevii Colegiului Național „Andrei Mureșanu”.
PATRU accidente într-o oră! O gravidă și un bărbat au ajuns la spital! ianuarie 17, 2020 - Salvatorii și oamenii legii au intervenit la patru accidente, într-o oră. Două au avut loc în Teaca, unul în Crainimăt și unul în Bistrița. O gravidă și un bărbat au ajuns la spital.
Cele aproape 200 de accidente cu trotinete electrice duc la schimbarea legislației: ianuarie 17, 2020 - Un mort, 36 de răniți grav și 152 de răniți ușor...Acesta e bilanțul accidentelor în care au fost implicați conducători de trotinete electrice. Creșterea explozivă a numărului acestor mijloace de deplasare a luat prin surprindere autoritățile. Așa că s-a decis schimbarea legislației. CE prevăd noile reglementări:
BĂTAIE în Gara Bistrița Nord! Au intervenit jandarmii: ianuarie 17, 2020 - Jandarmii au fost nevoiți să intervină aseară la un scandal în Gara Bistrița Nord. Doi clujeni s-au luat la bătaie, sub privirile celor ce așteptau trenul.
VIDEO: Performanță la Bistrița, ca în marile centre universitare! ianuarie 17, 2020 - A aflat despre Bistrița de la televizor, și a venit de probă, să tatoneze terenul. În doar doi ani a ajuns să facă performanță și intervenții cum doar în marile centre universitare se poate. Iar în spatele chipului de adolescent se ascunde un profesionist desăvârșit, apreciat nu doar de pacienți, ci și de colegi.
Aquabis: Avarie în Ghinda, lucrări de reabilitare în Năsăud și Salva ianuarie 17, 2020 - Astăzi, 17 ianuarie 2020, se va sista PARȚIAL furnizarea apei potabile în Ghinda, anunță cei de la Aquabis. 
Am 38 de ani, iar de anul acesta îmi construiesc pensia din… pariuri sportive ianuarie 17, 2020 - Acest articol are caracter advertorial. Citeste-l, e foarte interesant, fiindcă distruge niște prejudecăți, și anume acelea că femeile nu pot sau nu știu paria, că pensionarii nu ar trebui să aibă de a face cu pariurile sportive.
ATENȚIE! Normă de deșeuri reciclabile: dacă nu dai suficient plastic și metal s-ar putea să plătești și mai mult la gunoi ianuarie 16, 2020 - ADI Deșeuri, alături de Supercom a instituit o metodă de „pedeapsă” a celor care nu „produc” suficient gunoi reciclabil. Asociația și operatorul de salubritate au stabilit un număr minim de pubele cu reciclabile ce trebuie date pe an, în caz contrar, ați putea plăti și mai mult la gunoi.
De mâine bistrițenii pot ajunge la Pârtia „Cocoș” și cu autobuzul ianuarie 16, 2020 - Dacă vreți să vă dați cu schiurile sau cu sania pe Pârtia Cocoș, e bine să știți că vor fi disponibile și autobuze spre și dinspre pârtie. Care este programul acestora și cât costă biletul: