10.1 C
Bistrița
duminică, februarie 25, 2024

FOTO – Casa lui Dracula, din 10.000 de piese Lego. Contele nu lipsește nici el din „poveste”

Un avocat clujean expune zilele acestea la Bistrița casa lui Dracula. Construcția este compusă din aproape 10.000 de piese Lego și a ajuns deja în mai multe țări. Din „poveste” nu lipsește nici contele, personajul fiind compus din nu mai puțin de 15 piese.

Săptămâna aceasta, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud găzduiește una dintre cele mai spectaculoase expoziții Lego de până acum. Mai multe detalii despre proiectele de anul acesta ale organizatorilor puteți citi AICI.

Printre cele mai inedite proiecte se numără casa Contelui Dracula, o construcție inspirată din conacele secolului al XIX-lea din Transilvania. Casa lui Dracula are un metru pătrat și 60 de centimetri înălțime și este compusă din aproape 10.000 de piese Lego.

În spatele acestui proiect este avocatul clujean Sever Alicu, unul dintre fondatorii asociației Brickenburg. Proiectul a fost gata în anul 2015, după jumătate de an de muncă asiduă.

„Am realizat-o în urmă cu doi sau trei ani. Am fost la o expoziție internațională în Danemarca și m-am gândit să fac ceva reprezentativ pentru țara noastră și ce poate fi mai reprezentativ decât Dracula? Casa lui Dracula nu e chiar un castel fioros, ci e inspirată din arhitectura conacelor și castelelor din Transilvania, din secolul al XIX-lea”, explică Sever Alicu.

Mitul contului Dracula a fost frumos îmbinat cu arhitectura specifică din Transilvania. Detaliile sunt uimitoare, numărul pieselor minuscule fiind însemnat. Din decor nu lipsește nici Dracula, personajul având nu mai puțin de 15 piese. O vrăjitoare păzește castelul.

Stema conacului este un vampir. Construcția este amplasată pe o insulă pustie și dezolantă, fără contact cu lumea exterioară.

Dracula, prima piesă achiziționată

Prima piesă achiziționată a fost tocmai Dracula, care a fost cumpărată cu mult înainte ca acest proiect să ia naștere. Creatorul spune că a cumpărat-o dintr-un soi de patriotism.

Sever Alicu a aflat că Lego a scos în 2011 o serie de personaje, printre care și Dracula. Imediat a pus ochii pe personaj și l-a achiziționat, în ciuda faptului că nu exista un plan cu acesta.

„Am terminat proiectul în 2015. Cred că 6 luni am lucrat la ea. Nu am avut probleme cu adunarea pieselor, pentru că am folosit piese relativ comune, pe care le-am cam avut. Am folosit foarte mult piese minuscule, doar personajul Dracula este compus din 15 piese”, spune avocatul.

Casa lui Dracula deja a ajuns în Ungaria, Danemarca, Austria și în mai multe orașe din România. Anul acesta, lucrarea va ajunge în Italia și se va întoarce în Ungaria și Danemarca.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.