Situația la calea ferată din Viișoara, la doi ani de la moartea celor cinci copii: cartoane în lămpi!

Situația la calea ferată din Viișoara, la doi ani de la moartea celor cinci copii: cartoane în lămpi!

La doi ani de la tragedia în care cinci copii și-au pierdut viața, avem montat semaforul la trecerea peste calea ferată din Viișoara. S-a investit, s-a montat, dar e acoperit… cu cartoane!

Mai sunt câteva zile până se împlinesc doi ani de la tragedia din Viișoara. Atunci, chiar de Ziua Copilului, cinci copii și-au pierdut viața, spulberaţi de tren. După îndelungi discuții de la acest incident, CFR a reușit să monteze semaforul, care însă e … nefuncţional.

Deși semaforul e amplasat de aproape o jumătate de an, trecerea la calea ferată din Viișoara se face tot respectând semnul STOP. Locuitorii din zonă încă așteaptă „minunea” care să aprindă luminile semaforului.

Discuțiile despre nefuncționalitatea semaforului au fost nenumărate. Dacă lucrările nu au avansat din cauza unui șanț prin care trebuiau să treacă firele de curent, acum, după ce șanțul a fost săpat, lucrările au fost oprite. Mai multe despre acest subiect, puteți reciti în materialul de mai jos:

S-au stopat lucrările la calea ferată din Viișoara! Când s-ar putea porni semaforul:

Acum, lămpile de semnalizare au fost acoperite cu… cartoane și au fost întoarse către sensul invers de mers. Asta, probabil, pentru a nu mai deruta șoferii. Până când rămâne valabilă soluția găsită de autorități? Nici cei responsabili nu știu!

Contactat de reporterii Bistrițeanul.ro, viceprimarul Cristian Niculae și-a exprimat punctul de vedere cu privire la aceste lucrări.

În Bistrița sunt în derulare două investiții foarte importate care țin de siguranța traficului rutier și de protejarea vieților omenești.

Aceste lucrări de montare a semnalelor luminoase la trecerea la nivel cu calea ferată, în cartierul Viișoara iar cealaltă pe strada Drumul Dumitrei Vechi, unde acum se modernizează trecerea la nivel cu calea ferată prin montarea de elmente elastice pe carosabil, sunt realizate de către CFR S.A. la solicitarea Primăriei Municipiului Bistrița.

Primaria Municipiului Bistrița nu face aceste lucrări și nu se ocupă nici de verificarea și supervizarea lor.

Mi-am dorit să văd că aceste investiții se realizează cât mai repede cu putință, am solicitat informații în permanență și am oferit tot sprijinul Primăriei Bistrița pentru a se putea finaliza lucrările iar traficul să se poată desfășura în condiții normale și de siguranță.

Astăzi am avut din nou o discuție cu reprezentanții CFR care m-au informat că mai au de montat niște automatizări și lucrarea din cartierul Viișoara va fi gata în aproximativ două săptămâni”, a declarat Cristian Niculae.

FOTO/VIDEO – Cât de puțin trebuie să faci un om fericit: acum 6 ore - La cei aproape 63 de ani, pe un cer senin și un soare destul de fierbinte pentru mijloc de septembrie, nenea Attila Szocs urcă strada Tărpiului, împingând un cărucior.
Un minor a băgat cuțitul într-un bărbat ce-i putea fi tată! Ambii lucrau la o stână! acum 7 ore - Un băiat este în arest la domiciliu, fiind cercetat pentru tentativă de omor. Deși minor, acesta a băgat cuțitul într-un bărbat ce-i putea fi tată. Totul s-a întâmplat la o stână:
Sucevenii revendică locul unde ar fi fost castelul fiorosului Conte Dracula. Ce planuri au: acum 7 ore - Sucevenii se pregătesc să profite de pe urma romanului scriitorului Bram Stoker, susținând că castelul cunoscutului personaj ar fi undeva în Munții Călimani, pe raza comunei Panaci din județul Suceava. Castelul a fost căutat inclusiv de Dacre Stoker, un stră-strănepot al scriitorului.
Mamba verde, Cobra egipteană și alte zeci de specii de reptile vii, în expoziție, la Muzeu acum 9 ore - O expoziție inedită își va deschide porțile la finele acestei săptămâni. În incinta Muzeului Județean veți avea ocazia să admirați peste 80 de specii de reptile vii. Printre acestea, mamba verde, cobra egiptează, șopârle, țestoase sau tarantule.
Toamna se face performanţă în sportul românesc acum 9 ore - Începutul lunii septembrie a echivalat cu performanţa făcută de echipele naţionale ale României în sporturile în care au evoluat. Fotbal, volei, tenis de masă, iar recent s-au reluat şi campionatele naţionale de handbal.
Povestea celor trei tineri care au pus la cale Biroul de Construcții, unde visele devin realitate, fără dureri de cap acum 10 ore - Un arhitect talentat, un inginer topograf îndrăgostit de meseria sa și o tânără care nu-și pierde calmul și zâmbetul de pe buze când e de rezolvat documente și situații sunt cei trei  tineri ambițioși care au pus la cale Biroul de Construcții Bistrița. Construiesc căsuțe de vis, proiectează vise și le transformă în realitate, rezolvă cu calm și răbdare autorizații și branșamente care ar da dureri de cap oricui. 
INEDIT: Cooperativa din Sîngeorz are 6 noi produse montane ATESTATE! acum 11 ore - Ministerul Agriculturii a dedicat o zi Cooperativei din Sîngeorz. Aceasta a fost dată ca și exemplu de bună practică tuturor celor prezenți la eveniment. Mai mult, în cele două zile de conferință, 6 noi produse montane ale acesteia au fost atestate. AFLĂ despre ce produse e vorba și ce planuri au pe viitor: 
Aquabis angajează instalatori. NOI locuri de muncă, la MetGlass Bistriţa, Panebo Gaz SRL sau Delice Pan! acum 12 ore - Aquabis Bistriţa organizează concurs pentru angajarea a 5 instalatori. NOI locuri de muncă sunt disponibile la MetGlass Bistriţa, Panebo Gaz SRL sau Delice Pan! Oferta completă, mai jos:
Înflorește ”Otrava Zeilor”! Amenzi până la 20.000 de lei dacă n-o distrugeți! acum 13 ore - Ambrozia sau ”otrava zeilor” are perioada de înflorire în august și septembrie. Aceasta este o plantă ce provoacă alergii grave, atacând chiar și copiii sub un an. Deși planta ar trebui distrusă încă din luna mai, pot exista ”scăpări”. Amenzile pentru nerespectarea legii privind ambrozia pot ajunge până la 20.000 de lei.
Aquabis: Trei localităţi rămân astăzi fără apă acum 13 ore - Aquabis anunţă faptul că astăzi, 16 septembrie 2019, se va sista TOTAL furnizarea apei potabile în două dintre localităţile judeţului:
OAMENI din BN: Mihaela Vancea, absolventă CNLR şi olimpică de aur, a făcut minuni pentru copiii din Uganda acum 14 ore - Mihaela Vancea, absolventă CNLR şi olimpică de aur, voluntar în Uganda: „E frustrant să vrei să oferi totul și să simți că nici atunci nu ar fi suficient. Este emoționat să-i vezi că savurează un pahar cu apă de parcă e cea mai delicioasă băutură din lume. Că se agață de tine, îți zâmbesc, îi vezi că se dau pe o hintă pentru prima dată și devin dependenți de ea..."
START concurs! Azi cât ți-ai propus să pedalezi la Social Biking Challenge 2019? acum 15 ore - Săptămâna Mobilității debutează azi! La nivel european s-a organizat concursul Social Biking Challenge 2019. Municipalitatea acordă premii pentru cei care pedalează cel mai mult, la nivel local. Dar și Europa îi premiază pe primii 7 cu cel mai mare punctaj.
Plouă cu accidente în tot județul! Un motociclist inconștient în Cireșoaia, elicopterul SMURD chemat în ajutor acum O zi - A fost o zi plină astăzi pentru salvatorii bistrițeni. Deși afară este extrem de cald, a „plouat” cu accidente pe șoselele din tot județul. Cinci accidente au avut loc până la această oră, dintre care unul grav. Un tânăr a căzut de pe motocicletă și este inconștient. A fost solicitat ajutorul elicopterului SMURD.
DE CITIT. Amintiri despre Petru Creţia: „Un profesor uluitor. De-a dreptul periculos… Te confisca, te corupea, te lichida” acum O zi - Amintiri despre Petru Creţia: „...Te confisca, te corupea, te lichida. Adică îţi lichefia toate habitudinile şi toate prejudecăţile. Într-un anumit sens, Petru era, de aceea, de-a dreptul periculos. Putea induce scurte (sau mai lungi) pierderi de identitate: sfârşea prin a te locui…”
VIDEO: Zeci de mii de euro, pentru tinerii din Lunca Ilvei! acum O zi - O veste excelentă, pentru tinerii întreprinzători din Lunca Ilvei! Vor avea, în curând ocazia să pună în practică tot ce au văzut sau au admirat în Occident. Ce au de făcut pentru a primi câteva zeci de mii de euro: