Situația la calea ferată din Viișoara, la doi ani de la moartea celor cinci copii: cartoane în lămpi!

Situația la calea ferată din Viișoara, la doi ani de la moartea celor cinci copii: cartoane în lămpi!

La doi ani de la tragedia în care cinci copii și-au pierdut viața, avem montat semaforul la trecerea peste calea ferată din Viișoara. S-a investit, s-a montat, dar e acoperit… cu cartoane!

Mai sunt câteva zile până se împlinesc doi ani de la tragedia din Viișoara. Atunci, chiar de Ziua Copilului, cinci copii și-au pierdut viața, spulberaţi de tren. După îndelungi discuții de la acest incident, CFR a reușit să monteze semaforul, care însă e … nefuncţional.

Deși semaforul e amplasat de aproape o jumătate de an, trecerea la calea ferată din Viișoara se face tot respectând semnul STOP. Locuitorii din zonă încă așteaptă „minunea” care să aprindă luminile semaforului.

Discuțiile despre nefuncționalitatea semaforului au fost nenumărate. Dacă lucrările nu au avansat din cauza unui șanț prin care trebuiau să treacă firele de curent, acum, după ce șanțul a fost săpat, lucrările au fost oprite. Mai multe despre acest subiect, puteți reciti în materialul de mai jos:

S-au stopat lucrările la calea ferată din Viișoara! Când s-ar putea porni semaforul:

Acum, lămpile de semnalizare au fost acoperite cu… cartoane și au fost întoarse către sensul invers de mers. Asta, probabil, pentru a nu mai deruta șoferii. Până când rămâne valabilă soluția găsită de autorități? Nici cei responsabili nu știu!

Contactat de reporterii Bistrițeanul.ro, viceprimarul Cristian Niculae și-a exprimat punctul de vedere cu privire la aceste lucrări.

În Bistrița sunt în derulare două investiții foarte importate care țin de siguranța traficului rutier și de protejarea vieților omenești.

Aceste lucrări de montare a semnalelor luminoase la trecerea la nivel cu calea ferată, în cartierul Viișoara iar cealaltă pe strada Drumul Dumitrei Vechi, unde acum se modernizează trecerea la nivel cu calea ferată prin montarea de elmente elastice pe carosabil, sunt realizate de către CFR S.A. la solicitarea Primăriei Municipiului Bistrița.

Primaria Municipiului Bistrița nu face aceste lucrări și nu se ocupă nici de verificarea și supervizarea lor.

Mi-am dorit să văd că aceste investiții se realizează cât mai repede cu putință, am solicitat informații în permanență și am oferit tot sprijinul Primăriei Bistrița pentru a se putea finaliza lucrările iar traficul să se poată desfășura în condiții normale și de siguranță.

Astăzi am avut din nou o discuție cu reprezentanții CFR care m-au informat că mai au de montat niște automatizări și lucrarea din cartierul Viișoara va fi gata în aproximativ două săptămâni”, a declarat Cristian Niculae.

Cupa EHF: Odense Handbold-Gloria 2018 Bistrița-Năsăud 25-19. ”Ieșirea” din grupă e tot mai departe ianuarie 19, 2020 - Cel mai important meci al echipei de handball feminin Gloria 2018 BN s-a jucat în această după-amiază în orașul Odense. Cert, Odense Handbold s-a dovedit a fi la înălțimea locului 1 ocupat în grupă, fiind deja calificată în etapa superioară a  grupelor acestei competiții de handbal europene.
VIDEO: Managerul unei instituții din Bistrița, într-un top american al celor mai bune albume din ultimii 10 ani ianuarie 19, 2020 - Muncește la Bistrița, dar asta nu îl împiedică să apară și în topurile americane: Un album de muzică „născut” la Bistrița, pe care apar și doine interpretate de managerul unei instituții din oraș, a reușit performanța de a se clasa într-un top al celor mai bune 10 albume muzicale în ultima decadă, conform unei prestigioase reviste americane!
DE CITIT: Faza cu fotbalul… Frumusețe, huliganism, dramă, umor, ipocrizie, seducție… ianuarie 19, 2020 - Care e faza cu fotbalul? Fotbalul înseamnă o mulțime de lucruri – complexe și contradictorii care se bat cap în cap... Fotbalul înseamnă memorie, istorie, loc pe hartă, clasă socială, gen, identitate familială, tribală sau națională...
FOTO/VIDEO: GENIAL la doar cinci anișori! ianuarie 19, 2020 - Te uiți la el și nu pare cu nimic diferit față de un copil de 5 ani și șapte luni. Dar apoi, începe să-ți povestească despre planete și sateliții lor, despre dinozauri, sau să-ți arate niște steaguri și să-ți spună cărei țări îi aparține, care e capitala și unde pe glob se află! Atunci spui: David e GENIAL!
ATENȚIE la ghețuș și polei! Peste 100 de persoane au ajuns la spital cu fracturi și entorse! ianuarie 19, 2020 - Vremea rece a favorizat producerea de ghețuș chiar și pe trotuare. De la începutul lunii ianuarie, peste 100 de persoane au ajuns la Spitalul Județean de Urgență cu entorse și fracturi.
Rostul de dimineață: Ne-au băgat în ceață… Și ne-au uitat acolo ianuarie 19, 2020 - Cine a avut ochi de văzut și suflet de simțit – a văzut și simțit: în ultimele zile (de aproape o săptămână) ceața a învăluit amenințător orașul… Ca să transmită – ce…?!?
FOTO: Impact frontal, la Cluj! De vină, un bistrițean! ianuarie 18, 2020 - Un accident rutier a avut loc în municipiul Cluj Napoca. Un bistrițean a pătruns cu mașina pe contrasens și a lovit o mașină condusă de un bărbat din județul Alba. Ambii șoferi, dar și încă două femei au ajuns la spital.
Handbal feminin- Cupa EHF: Odense Handbold vs Gloria Bistrița. „Mergem în Danemarca să dăm totul pe teren” ianuarie 18, 2020 - O spune Horațiu Pașca, proaspătul tătic al unui băiețel pe numele lui Sebastian, antrenorul principal al Gloriei 2018 Bistrița-Năsăud. După două remize pe care Gloria 2018 Bistrița-Năsăud le-a obținut în partidele cu polonezele de MKS Lublin și unguroaicele de la Erd HC, bistrițencele merg în Danemerca, acolo unde joacă duminică de la ora 16.00 contra Odense Handbold, în etapa a 3-a a Grupei C din Cupa EHF.
Ionuț Simionca îi trage pe liberali de mânecă: „Aștept să arate că sunt oameni de onoare” ianuarie 18, 2020 - PNL a reușit să își impună Guvernul Orban și cu sprijinul voturilor parlamentarilor PMP, inclusiv cu cel al deputatului Ionuț Simionca. Acesta și-a condiționat votul de susținerea financiară pentru proiectul Autostrada Nordului, proiect pentru care a strâns foarte multe voturi. 
„PNDL a contribuit major la dezvoltarea comunei Căianu Mic” – ce spune primarul Paul Știr despre cel mai blamat program: ianuarie 18, 2020 - Primarul comunei Căianu Mic, vicepreședintele PSD Bistrița-Năsăud  Paul Știr, spune că PNDL a contribuit foarte mult la dezvoltarea comunei pe care o păstorește și că programul, unul dintre cele mai blamate, nu a fost dedicat doar edililor social-democrați.
Bistrițenii care aruncă gunoiul aiurea, surprinși cu camere video. Big Brother pentru pubelele din orașe ianuarie 18, 2020 - Începând din acest an, pubelele vor fi supravegheate cu camere video în toate orașele din județ. Este cerința ADI Deșeuri pentru autoritățile locale, pentru a se asigura că bistrițenii se conformează și nu mai aruncă aiurea gunoiul.
VIDEO. Regizorul Radu Afrim, originar din Beclean: O imensă instalație de răni deschise ianuarie 18, 2020 - „Istoria contemporană a devenit o enormă instalație care expune răni deschise. Lumea întreagă și-ar putea identifica aici originile. Însă puțini oameni reușesc să ofere și remediul. Teatrul contemporan încearcă să facă asta...”
O copiluță de la Centrul din Beclean nu s-a mai întors după vacanță! UNDE a fost găsită: ianuarie 18, 2020 - O fată de 13 ani, de la Centrul din Beclean, a fost învoită pe perioada vacanței să-și viziteze familia. Doar că aceasta nu s-a mai întors la Centru, iar responsabilii au anunțat poliția. UNDE a fost găsită minora:
Buletine noi, cu cip și amprentă, pentru români! ianuarie 18, 2020 - Buletinele românilor intră în era digitală! Noile cărți de identitate se vor alinia la standele europene și vor ține loc și de card de sănătate. În premieră, și bebelușii vor avea buletine.
Aquabis: Se sistează apa potabilă în Piața Mihai Eminescu din Bistrița ianuarie 18, 2020 - Astăzi, 18 ianuarie 2020, se va sista TOTAL furnizarea apei potabile în localitatea Bistrița, Piața Mihai Eminescu și străzile aferente.