17.4 C
Bistrița
sâmbătă, septembrie 23, 2023

10 tineri artiști transformă 100 de borne din „Via Transilvanica” în adevărate opere de artă

„Via Transilvanica”, proiectul celor de la Tășuleasa Social care leagă Drobeta Turnu Severin de Putna, va avea 100 de borne speciale, sculptate și încrustate cu motive tradiționale de 10 tineri artiști. Inițiativa aparține Complexului Muzeal.

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud a hotărât că este necesar să se alăture proiectului „Via Transilvanica”, una dintre cele mai frumoase inițiative marca Tășuleasa Social!

În cadrul Taberei de sculptură – VIA TRANSILVANICA, care se desfășoară în perioada 02-12 august 2018, vor participa nu mai puțin de 10 studenți ai Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, în calitate de parteneri ai Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, coordonați de Ilie Bostan – decanul Facultății de Arte Vizuale și Design, Specializarea Sculptură, cât și de către sculptorii Alexandru Gavrilaș și Marcel Stanciu.

Aceștia vor realiza peste 100 de borne destinate marcării drumului „care unește”, drum care va străbate țara de la Dorobeta Turnu Severin până la Putna. Mai multe despre acest traseu puteți citi AICI.

Toți cei care vor participa la „Tabăra de sculptură – Via Transilvanica” vor avea posibilitatea, prin realizarea bornelor încrustate cu motive din arta populară/contemporană, să își exprime creativitatea și să surprindă caracterul poveștii inedite „Via Transilvanica”, marcând astfel în stil propriu cei 100 de ani de la nașterea României Mari.

Pentru că în anul 2018, comemorăm 100 de ani de la evenimentul politic major al anului 1918, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud susține inițiativele care contribuie la promovarea și păstrarea valorilor identitare ale României.

Gina Bontaș

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.