23.5 C
Bistrița
luni, iunie 17, 2024

10 tineri artiști transformă 100 de borne din „Via Transilvanica” în adevărate opere de artă

„Via Transilvanica”, proiectul celor de la Tășuleasa Social care leagă Drobeta Turnu Severin de Putna, va avea 100 de borne speciale, sculptate și încrustate cu motive tradiționale de 10 tineri artiști. Inițiativa aparține Complexului Muzeal.

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud a hotărât că este necesar să se alăture proiectului „Via Transilvanica”, una dintre cele mai frumoase inițiative marca Tășuleasa Social!

În cadrul Taberei de sculptură – VIA TRANSILVANICA, care se desfășoară în perioada 02-12 august 2018, vor participa nu mai puțin de 10 studenți ai Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, în calitate de parteneri ai Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, coordonați de Ilie Bostan – decanul Facultății de Arte Vizuale și Design, Specializarea Sculptură, cât și de către sculptorii Alexandru Gavrilaș și Marcel Stanciu.

Aceștia vor realiza peste 100 de borne destinate marcării drumului „care unește”, drum care va străbate țara de la Dorobeta Turnu Severin până la Putna. Mai multe despre acest traseu puteți citi AICI.

Toți cei care vor participa la „Tabăra de sculptură – Via Transilvanica” vor avea posibilitatea, prin realizarea bornelor încrustate cu motive din arta populară/contemporană, să își exprime creativitatea și să surprindă caracterul poveștii inedite „Via Transilvanica”, marcând astfel în stil propriu cei 100 de ani de la nașterea României Mari.

Pentru că în anul 2018, comemorăm 100 de ani de la evenimentul politic major al anului 1918, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud susține inițiativele care contribuie la promovarea și păstrarea valorilor identitare ale României.

Gina Bontaș

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA: