7.7 C
Bistrița
joi, aprilie 25, 2024

2021 aduce un suflu nou pentru Iproeb SA Bistrița: schimbare completă de management

Iproeb SA este una din cele mai durabile fabrici ale județului Bistrița-Năsăud. Dupa o perioadă lungă sub conducerea aceluiași management, 2021 a venit cu un suflu nou.

Producătorul de cabluri  electrice Iproeb ( simbol bursier IPRU ) este o companie listată pe segmentul alternativ de tranzacționare AeRO. În luna februarie a acestui an, SIF Banat Crișana a lichidat deținerea a 8,6% din companie. Tranzația s-a ridicat la 4,92 milioane de lei și a fost realizată la un preț mai mare cu 29,73% față de cel din piață.

Cumpărătorul pachetului cedat de SIF1 este Electromontaj SA din București. Acesta  a cumpărat pe 12 februarie 4,1 milioane de acțiuni Iproeb, adică 8,6% din numărul total de acțiuni. Electromontaj a cumpărat acțiunile la prețul de 1,2 lei pe unitate. Așadar, acum deține 45,6% din capitalul social.

Cu ocazia noului acționar majoritar, conducerea companiei Iproeb s-a schimbat și ea. Mihai Marin este noul Director General și Președintele Consiliului de Administrație.

Pe data de 24 iunie a acestui an, în urma ședințelor Adunării Generale Extraordinare și Ordinare a Acționarilor, s-a stabilit începerea unui mandat de 4 ani în funcție. Acesta este un cunoscut specialist în structurarea proceselor de business, economist și absolvent MBA.

Directoratul din celelalte segmente ale Iproeb a fost și el schimbat, în vederea modernizării fabricii, a fluxului de muncă, printr-un program complex de reorganizare și retehnologizare totală.

Ca istoric managerial, Mihai Marin a activat în poziții de conducere în cadrul Unicredit Group timp de 13 ani și la Vrancart SA timp de 8 ani.

Iproeb SA a încheiat anul 2020 cu calificativul ”bine”. A realizat venituri de peste 20 de milioane de euro, suferind astfel o scădere ușoară de 3.87%. Acest fapt este datorat pandemiei, prin faptul că majoritatea clienților din industria automotive au anulat sau amanat execuția unor comenzi emise.

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud.