12.6 C
Bistrița
joi, martie 28, 2024

VIDEO: Dan Puric, la Bistrița, despre privatizarea credinței

„Hristos a Înviat!”, s-a adresat bistrițenilor care au umplut până la refuz azi sala Centrului Cultural Dacia – Dan Puric – actorul, oratorul de succes „profesorul de patriotism și, în fond, unul dintre cei mai expresivi patrioți care se manifestă în spațiul public”, după cum l-a prezentat Gavril Țărmure, managerul Centrului Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud.

În stilul care l-a impus deja în spațiul public românesc drept un înfocat orator și susținător al românismului, Dan Puric a susținut astă-seară, la Centrul Cultural Dacia, o conferință intitulată Jertfa Unirii noastre – vorbind, între altele, despre marele Centenar sărbătorit de românii mici, pentru că autoritățile nu reușesc să organizeze nimic concret la nivel național, despre jertfa bravilor soldați români în războaiele mondiale, despre figurile de eroi care simbolizează demnitatea, despre zilele noastre în care „se naționalizează națiunile și se privatizează credința…

[arve url=”https://youtu.be/tr3A2EnzaM4″ /]

Despre comunitatea de armeni excepționali care au contribuit la evoluția spirituală a neamului românesc, despre anumite idei occidentale preluate pe nemestecate care au îmbătrânit sufletul românesc ghidat, în destinul său pe sintagma latină pregătit oricând să moară (ad morti parati semper), dar și despre Brâncuși și Coloana Infinitului (astfel numită de comuniști, în realitate ea numindu-se Coloana jertfei fără de sfârșit), despre miraculosul instinct al jertfei și, mai presus decât atât, despre conștiința jertfei sau „Sfântul Nectarie din Eghina care afirma că popoarele care au presentimentul nemuririi, au atitudine nemuritoare în istorie…

[arve url=”https://youtu.be/khWUwCqW2UM” /]

Evenimentul s-a încheiat cu participarea extraordinară a Corului  Bărbătesc din Finteușul Mare, care au completat emoționanta atmosferă patriotică instalată comod în sală..

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM caută reprezentant vânzări Bistrița

Materom angajează Reprezentant vânzări Bistrița-Năsăud. Postul este disponibil în Bistrița. Se oferă venituri financiare motivante + bonus in functie de performanțe, mașină de serviciu, laptop, telefon, contract perioadă nedeterminată. 

5 motive pentru a îți lua un colțar de bucătărie

Colțarele sunt o categorie de piese de mobilier extrem de practice și de confortabile, în același timp. În cazul în care te-ai gândit să cumperi un colțar pentru bucătărie, dar nu ești încă hotărât dacă este sau nu o idee bună, te ajutăm să îți clarifici această întrebare în materialul de față.

NOI locuri de muncă, la Masterfoam și Stewo Plast Năsăud: Se caută șef de schimb, reglor

MasterFoam Grup Bistrița are nevoie de șef de schimb, operatori producție, tehnicieni și magazioneri. Stewo Plast Năsăud are nevoie de un reglor cu experiență, iar Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, infirmieră și fiziokinetoterapeut. Noi locuri de muncă sunt disponibile la Sercaver SRL, Rombat sau Electroplast.