Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița – Năsăud a fost dat, din nou, ca exemplu, de ministrul Sănătății. De aceasstă dată, la capitolul mâncare servită pacienților. ”E vorba de management și bun simț! Se poate! De aceea dăm exemple, ca să facem presiune!” a declarat Alexandru Rogobete.
Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița – Năsăud apare, din nou, ca exemplu, în postările online ale ministrului Sănătății, Alexandru Rogobete.
După ce organizarea din cadrul POliclinicii a fost dată ca exemplu de bune practici, o nouă postare pune spitalul bistrițean în lumini bune, când vine vorba de mâncare.
Mai exact, ministrul Alexandru Rogobete subliniază faptul că atunci când se vrea, se poate.
”Am citit foarte atent mesajele pe care le-am primit de la români despre mâncarea din spitalele noastre. Pacienții cer RESPECT -nimic mai mult.
Felul în care este pregătită și servită mâncarea pacienților nu este singura problemă din spitale și cu siguranță nu este o ”obsesie” pentru mine. Calitatea hranei din spitale nu este un detaliu neglijabil, ci un indicator esențial al modului în care tratăm demnitatea pacientului. Mâncarea oferită în timpul spitalizării reflectă, într-un mod simplu, dar profund, grija față de cel aflat în suferință – și, totodată, respectul față de propria echipă și unitate sanitară.
Din nou, exemplul Spitalului Județean de Urgență Bistrița este unul bun: mâncare proaspătă, sănătoasă, bine pregătită – ȘI AICI SE POATE!” a postat acesta online.
E vorba de management și bun simț
Ministrul Sănătății a explicat că oferă exemple de bune practici tocmai pentru a demonstra că totul ține de bunul simț. Și apoi, de modul în care se administrează lucrurile.
”Nu menționez aceste exemple ca o justificare generală! Știu foarte bine că în multe spitale din țară situația este departe de a fi acceptabilă. Exemplele bune sunt, dacă vreți, o formă de presiune asupra celor care sunt încă departe de aceste standarde bune.
Nu mai accept să aud că este o problemă de sistem sau de norme. Este pur și simplu o problemă de management și de bun simț! Iar acolo unde aceste probleme persistă, nu voi ezita să le fac publice și să iau măsuri. Tocmai de aceea voi continua să merg personal în spitale, inclusiv fără să anunț dinainte – dimineața, la prânz sau seara, pentru a verifica realitatea exact așa cum este.
Și da, chiar dacă pare greu de crezut, în România există spitale în care oamenii își fac treaba cu responsabilitate, bun simț și decență. Iar atunci când le găsesc, nu am cum să nu îi felicit și să le dau exemplul mai departe. Poate unii vor înțelege, măcar din inteligență, dacă nu din respect, că trebuie să schimbe ceva – rapid!” a scris Alexandru Rogobete.
Mai mult, ministrul a promis că de astăzi, pe site-ul Ministerului Sănătății, va fi disponibil un formular. Pacienții vor putea să sesizeze, cu poze, neregulile din spitale.
Despre mâncarea din spitalul bistrițean mai puteți citi AICI:
Mâncare mai bună la spital! Banii făcuți cu testările Covid merg pe hrană
VIDEO: Bistrițenii și firmele din oraș ar putea contribui la hrana bolnavilor din Spitalul Județean