32.2 C
Bistrița
luni, iulie 15, 2024

A murit Philippe Coupé, belgianul care a transformat Malinul de lângă Beclean într-un colț de rai

Philippe Coupé – belgianul care a transformat Malinul de lângă Beclean într-un colț de rai – a murit în această dimineață. Anunțul a venit de la cei care coordonează Ermitaj Malin.

Cu mare tristețe și emoție vă anunțăm decesul lui Philippe Coupé, la ora 6:30 azi dimineață, în Tournai, Belgia.

Philippe a fost fondatorul Ermitaj Malin.

Pentru el, este o eliberare: boala Parkinson, de care suferea de mulți ani, devenise insuportabilă pentru el și greu de acceptat pentru cei apropiați.

Sufletul” lui trăia deja într-o altă lume…

Philippe a fost budist și îi dorim să-și găsească sufletul eliberat de corp într-o lume pașnică”, au anunțat cei de la Ermitaj Malin.

Philippe Coupé a venit în 1992 în România să predea la Facultatea de Litere a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. După  câţiva ani, s-a refugiat în satul Malin, la aproximativ 10 kilometri de Beclean. 

Din 1997, Philippe Coupé a organizat în Malin câteva tabere extraordinare, pentru iubitorii de natură, dar și sesiuni de meditaţie zen. Visa să pună aici bazele unei mănăstiri zen.

Tot aici a pus la punct o fermă de permacultură, unde plantele sunt îngrijite ca acum sute de ani. Fără chimicale şi fără utilaje sofisticate.

Philippe Coupé a numit acest loc „Ermitajul“ de la Malin. Un real muzeu, fără televizor, fără confortul de acasă. În schimb vibrând din plin a natură, simplitate și autentic… 

FOTO: Au regăsit în Bistrița-Năsăud tot ce Belgia nu le-a putut oferi. O zi la ferma ecologică din Malin

Sursă & Foto @ Ermitaj Malin

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...

DELICE PAN angajează șofer categoria B. Noi locuri de muncă, la Coroana Grand Hotel, Centrul Micul Prinț, Stewo Năsăud sau Coroana

Echipa Delice Pan are nevoie de un șofer pentru distribuție pâine, iar Tricorama caută operator utilaje personalizare. Centrul Micul Prinț angajează terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Crama Jelna, Restaurant Coroana, Aquabis sau STEWO  PLAST Năsăud: