10.7 C
Bistrița
luni, februarie 26, 2024

Așa DA! Victimele violenței în familie își pot lua copiii în locuințele de protecție!

Municipalitatea a transformat o clădire în locuințe de protecție pentru victimele violenței în familie. Acum se mai amenajează două camere. Motivul? Victimele să-și poată lua ȘI copiii cu ele.

Un proiect menit să aducă siguranță a fost demarat în 2019. Municipalitatea a schimbat destinația unei clădiri din Bistrița. Acolo s-au făcut locuințe protejate pentru victimele violenței în familie.

Proiectul Venus este finanțat prin intermediul Programului Operaţional Capital Uman (POCU) și vizează crearea şi dezvoltarea unei reţele naţionale inovative integrate de locuinţe protejate destinate victimelor violenţei domestice.

Spații de cazare pentru victimele violenței în familie, puse la dispoziție de Primăria Bistrița

În această săptămână, pe masa consilierilor se află două proiecte ce au legătura cu aceste locuințe.

În primul rând, se dorește schimbarea unor reguli. Până acum, în aceste locuințe puteau fi cazate persoane cu vârsta între 18 – 65 de ani, femei sau bărbați, victime ale violenței în familie.

Proiectul de pe masa consilierilor vizează PERMITEREA cazării copiilor victimelor. Mai exact, femeia sau bărbatul abuzat să nu lase copiii acasă cu agresorul, ci să îi ia în aceste locuințe. Aici vor fi cazați, iar masa va fi asigurată de Cantina Socială.

În acest context a fost necesar încă un proiect. Consilierii vor trebui să aprobe și amenajarea a două camere SPECIALE pentru copii în clădirea de pe Bulevardul Republicii. În acest fel, se vor crea condiții speciale pentru cei mici care trec prin acest chin.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. n-am sa inteleg niciodata de ce intotdeaun victimele trebuie sa plece, victimele trebuie sa sufere, victimele trebuie sa se ascunda….nu mai bine luam noi abuzatoul, dao o lege de sa il ia mama dracului in puscarie la munca vreo 10-15 ani, si sa lasam victima cu tot cu copiilasi acolo in casa???? de ce tot victimele si copii lor trebuie sa fie alungati din confortul casei lor??? DE CE?????????????????? fIINDCA LEGILE SUNT FACUTE DE BARBATI?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

ItalTextil Sărata angajează electrician și mecanic întreținere, Aquabis caută consilier juridic

Se fac angajări la ItalTextil Sărata! Aquabis are nevoie de un consilier juridic, iar Eurocompozite SRL caută lăcătuș mecanic și operatori. Locuri de muncă sunt disponibile și la RCB Electro, CML sau Electroplast. Oferta completă – mai jos:

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos: