14.3 C
Bistrița
luni, septembrie 27, 2021

ADI Deșeuri se „bagă” și pe spații verzi și ape! Face echipă cu poliția și jandarmii

Cei care aruncă gunoaie pe spațiile verzi și pe malul râurilor vor mai avea de dat socoteală încă în fața unui corp de control. ADI Deșeuri se „bagă” și la verificat zonele în care se aruncă gunoaie ilegal. Planul este să se facă echipe mixte cu jandarmi și polițiști, cu cei de la Garda de Mediu, astfel încât cei care nu respectă legea să poată fi sancționați.

Noua conducere a ADI Deșeuri – asociația în care sunt prinse primăriile din județ, și care se ocupă de managementul deșeurilor din Bistrița-Năsăud, a decis să se implice și în lupta cu gunoaiele aruncate ilegal.

„Veți fi la fel de agresiv și dur ca Ogâgău?”, a fost întrebat șeful ADI Deșeuri în cadrul unei emisiuni Bistrițeanul LIVE.

DA. Corpul de control nu va verifica numai sacii de gunoi de la porți. Corpul de control va verifica inclusiv spațiile verzi și apele. Pentru că avem legea de partea noastră, în gestiunea gunoaielor, și putem face verificări inclusiv pe această parte”, a explicat Cristian Nicuae.

Acesta a mai declarat că planul este de a face echipă și cu alte instituții.

Nu putem lupta de unii singuri. Eu am mai spus-o: doar împreună, cu toate instituțiile, putem face ceva. De aceea, eu văd formarea unor echipe mixte: o persoană din cadrul corpului de control ADI, cu un jandarm. Un inspector ADI cu un polițist, sau un polițist local – dacă primăria respectivă are poliție locală. Un inspector ADI cu un inspector de la Garda de Mediu. Așa putem acoperi o rază mai mare din județ, că doar 8 inspectori ADI nu pot acoperi tot județul. Și cu echipe mixte putem și sancționa pe cei care au aruncat ilegal”, a subliniat Niculae.

Acesta a explicat că e „pornit” pe lupta cu gunoaiele, mai ales că a lucrat la Garda de Mediu și că e vânător, iar vânătorii iubesc natura și nu le place să vadă gunoaie.

Eu cred că dacă facem o campanie de informare agresivă, dacă le explicăm la oameni, dacă facem controale cu toate instituțiile și apoi aplicăm și amenzi – atunci când e cazul – vom rezolva problema cu gunoaiele din județ. Și da, cred că ceea ce alții nu au făcut în 10 ani, eu voi putea face în 2 – 3 ani! Dar numai dacă lucrăm împreună: ADI Deșeuri, primării, instituții, presă. Vom putea schimba lucrurile!”, a susținut Cristian Niculae, șeful ADI Deșeuri.

Întreaga emisiune în care Cristian Niculae vorbește despre modul în care vrea să lupte cu cei ce aruncă gunoaie ilegal și să-i învețe pe bistrițeni să colecteze selectiv – mai jos:

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=vI7faINBN6k” maxwidth=”900″ aspect_ratio=”16:9″ loop=”no” muted=”no” /]

 

Despre problema gunoaielor aruncate aiurea pe spații verzi și cursurile de apă, Bistrițeanul.ro a mai scris aici:

Nepăsarea sufocă și zonele protejate, cu gunoaie! Primăria și Garda de Mediu se fac că plouă

TUPEU: Rodnenii și mai mulți primari vor ca Apele Române să curețe râurile de gunoaie

VIDEO – Primarul Vasile Borș din Maieru speră că va rezolva problema gunoaielor în acest an. Dar are nevoie de polițiști locali

VIDEO: 20 de „ochi” pândesc nesimțiții care aruncă gunoaie aiurea la Sîngeorz-Băi

Ne SUFOCĂ gunoaiele! Peste 3.000 de mormane de gunoi sunt depozitate în zonele naturale din județ

FOTO – Cum arată nesimțirea: Să arunci gunoaie într-un loc pe care alții îl curățaseră deja de două ori

FOTO/VIDEO: Pe malul Dobricelului frumos, gunoaiele-s grămadă!

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...