21.6 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

Apari în actele de chirie ANL? O comisie va verifica CINE stă, mai exact, în apartamente!

Administrația locală a decis verificarea celor ce locuiesc în apartamentele ANL. Mai exact, o comisie formată din patru consilieri locali va verifica dacă cei ce apar în acte sunt și cei ce locuiesc, efectiv, în apartamente.

În municipiul Bistrița există 773 de locuințe ridicate prin ANL, destinate tinerilor. Dintre acestea, 249 au fost cumpărate, diferența de 524 rămânând în ”grija„ administrației locale.

Faptul că unii chiriași ANL subînchiriază apartamentele se știe de multă vreme. În 2013, doi polițiști din carul Poliției Locale au luat ”la puricat” apartamentele, găsind însă ..puține nereguli.

O ”curățenie” s-a făcut atunci când valoarea chiriilor a fost una foarte mare, așa că cei ce subînchiriaseră aparatementele NU mai aveau profit, sau chiar trebuiau să scoată bani să completeze ceea ce primeau de la chiriași, pentru a-și plăti dările către primărie. Atunci au fost eliberate zeci de locuințe.

Cele eliberate au fost reocupate în 2017, odată cu repartizarea noilor locuințe ANL.

Acum, primarul Bistriței a inițiat un proiect, ce va ajunge pe masa consilierilor locali mâine. Mai exact, Ioan Turc cere formarea unei comisii, din patru consilieri locali, care să meargă să verifice chiriașii.

Aceștia vor avea lista cu apartamentele care NU sunt cumpărate, și CINE ar trebui să locuiască acolo.

Astfel, dacă proiectul va fi aprobat, se vor desemna cei patru consilieri responsabili de găsirea ”impostorilor”.

scan

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...