2.4 C
Bistrița
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Un bărbat de 81 de ani și-a pierdut viața azi, într-un incendiu de vegetație produs între Dumbrăvița și Perișor

Un bărbat în vârstă de 81 de ani și-a pierdut viața astăzi, într-un incendiu de vegetație produs între localitățile Dumbrăvița și Perișor.

Echipajul de pompieri, cei de la SVSU Spermezeu și un echipaj cu medic de la Serviciul de Ambulanță Județean BN au fost solicitați să intervină la un incendiu de vegetație uscată. Incendiul a fost semnalat între localitățile Dumbrăvița și Perișor.

Din păcate, în apropierea focarelor a fost găsit un bărbat în vârstă de aproximativ 80 de ani, decedat”, a transmis ISU Bistrița-Năsăud.

Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au fost sesizați despre faptul că în extravilanul localității Perișor se află o persoană în stare de inconștiență.

Din primele date, în urma unui incendiu de vegetație, un bărbat de 81 de ani din Perișor, în timp ce se afla pe un teren proprietatea sa, ar fi fost surprins de un incendiu de vegetație scăpat de sub control.

În urma intervenției echipajului medical, din păcate a fost constatat decesul acestuia.

Cadavrul bărbatului urmează să fie transportat la spital în vederea efectuării unei expertize medico-legale, care va stabili cauza decesului.

Polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală cu privire la infracțiunea de ucidere din culpă”, transmite IPJ Bistrița-Năsăud.

În Bistrița-Năsăud este interzisă arderea miriștilor, a vegetației uscate și a resturilor vegetale, indiferent de forma de proprietate a terenului – reamintește ISU BN.

Nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderii miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice. Persoanele juridice pot plăti amenzi de la 50.000 lei la 100.000 lei.

Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice. 

Această faptă constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.

Pompierii militari bistriteni prin Inspecția de Prevenire si structurile operative ale inspectoratului vor continua misiunile de patrulare și în acest sfârșit de săptămână, dar și în perioada următoare, când se anunță temperaturi ridicate, peste valoarea medie specifică acestei perioade.

FIȚI RESPONSABILI!   OPRIȚI ARDERILE DE VEGETAȚIE USCATĂ!”, avertizează ISU BN.

Foto @ Arhivă

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.