25.8 C
Bistrița
joi, iulie 29, 2021

Bătaie de joc, la Prefectură: Sporul COVID – oferit DOAR celor din birouri

Jumătate din angajații Prefecturii au beneficiat patru luni de zile de spor COVID de 30 la sută. Culmea, acest ajutor a fost oferit celor de la „etaj”, celor de la birouri. La Serviciul Pașapoarte sau Serviciul Permise, unde a EXISTAT contact cu publicul și chiar program prelungit, NICIUN leu în plus.

Angajații Prefecturilor beneficiază de un spor COVID de 30 la sută, pe baza unei OUG din luna august 2020.

Prefectul Stelian Dolha a explicat, după o săptămână de insistențe, că jumătate din angajații instituției pe care o conduce au beneficiat de sporul Covid. Despre acest subiect, puteți reciti mai jos:

Prefectul Stelian Dolha ne luminează: Câți dintre angajații Prefecturii iau spor COVID:

Deși a promis că va face public CINE a beneficiat de acest spor, abia după lungi insistențe prefectul Stelian Dolha a spus CÂȚI, menționând că UNUL singur dintre cei prinși în ordinul de prefect pentru acest ajutor financiar – l-a refuzat.

Au apărut informații din toate părțile referitoare la faptul că au beneficiat de spor Covid „DOAR CEI DE LA ETAJ, CEI DE LA BIROURI”, și nu cei care au avut tangență cu publicul, cei al căror program a fost chiar prelungit.

Apoi, vorbele s-au transformat în cuvinte scrise.

Serviciul Permise și Înmatriculări

În cadrul acestui serviciu lucrează 15 persoane.

Nimeni din cadrul acestui serviciu nu a beneficiat de sporul COVID în perioada septembrie – decembrie 2020. Am avut program cu publicul în acest interval de timp, și uneori chiar prelungit până seara târziu, din cauza cererilor. Mai ales în luna decembrie am avut mai mult de muncă”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, șeful serviciului, Claudiu Prodan.

Programările se pot face online, și la momentul programării se pot plăti și taxele, dar angajații din cadrul acestui serviciu AU contact cu oamenii, deci SUNT EXPUȘI infectării cu COVID.

Serviciul Pașapoarte

În cadrul acestui serviciu lucrează 12 persoane.

În perioada septembrie – decembrie 2020, angajații acestui serviciu au avut program cu publicul. Mai mult, din 2 noiembrie, programul de lucru a fost prelungit. Se lucrează în două schimburi, de la 06.00 – 14.00 și de la 14.00 la 22.00, programul de lucru cu publicul fiind 08.00 – 20.00.

Totuși, nici angajații acestui serviciu NU au primit sporul COVID, deși sunt expuși. Informația a fost confirmată de mai multe surse oficiale care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Astfel, din cei 33 de angajați care NU au beneficiat de SPORUL COVID, 27 sunt de la cele două servicii care AU tangență cu populația, prefectul și subprefectul – care nu au fost prinși în OUG 131/07.08.2020, domnul Herciu de la Audit și încă trei angajați.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Filexpo – Noul Centru comercial cu capital 100% Bistrițean. Va face diferența!

Deschidere va avea loc joi,  29 iulie h 11. Managerul  de comunicare al Filexpo, declară : “Inițial...

FOTO/VIDEO: ”Arome din Călimani” vinde, usucă și congelează afine de pădure pentru cofetării și restaurante! Povestea unei afaceri de familie

Gustul pădurii -  fresh, congelat sau uscat - ajunge acum în cofetării, restaurante sau pe mesele...