9.6 C
Bistrița
duminică, octombrie 2, 2022

Bistrița ar putea avea un Centru de Sănătate Mintală pentru copii. Cum vor fi ajutați copiii cu probleme

Bistrița ar putea avea un Centru de Sănătate Mintală dedicat copiilor. Acesta ar urma să îi sprijine pe copiii cu tulburări din spectrul autist și tuburări conexe, dar și pe copiii și adulții cu dizabilități în general.

Președintele Asociației Autism Europa Bistrița, Ana Dragu, a făcut cunoscut faptul că Bistrița ar putea avea un Centru de Sănătate Mintală, dedicat copiilor. Centrul ar urma să sprijine persoanele cu tulburări din spectrul autist și tulburări conexe din județul nostru, dar și copiii și adulții cu dizabilități în general.

„Astăzi am participat la invitația domnului vicepreședinte Vasile Puica la o ședință cu reprezentanții DSP BN, DGASPC BN și ai Spitalului Județean, la Consiliul Județean. Aceștia și-au exprimat disponibilitatea de a înființa un centru de sănătate mintală pentru copii în Bistrița și de a se implica în responsabilizarea comunităților locale, pentru ca acestea să susțină mai mult și mai bine persoanele cu tulburări din spectrul autist și tuburări conexe din județul Bistrița-Năsăud, dar și copiii și adulții cu dizabilități în general. (…) Cred că e un pas înainte care va avea efecte benefice pentru copiii cu dizabilități din Bistrița-Năsăud. Recunoașterea problemei și disponibilitatea de a căuta, împreună cu societatea civilă, soluții reale”, a mai precizat, pe pagina sa de Facebook, Ana Dragu.

Aceasta a mai dezvăluit faptul că în întâlnirea de astăzi s-a discutat și de posibilitatea externalizării serviciilor sociale, neacoperite de stat, de către ONG-urile licențiate.

Pașii nu se opresc aici. Ana Dragu se va întâlni din nou în data de 4 aprilie cu primul ministru, la Guvernul României, pentru prezentarea măsurilor ce vor fi luate de stat ca răspuns la petiția „Revoluția Copiilor – dreptul la terapie și servicii sociale”.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Vineri și sâmbătă, 20 la sută REDUCERE în magazinele MARECOM! Sărbătoresc 17 ani de când produc costume în fabrica din Năsăud

Producătorul de îmbrăcăminte MARECOM sărbătorește weekendul acesta 17 ani de când produce costume și haine pentru...

Au ajuns noile mascote de la Minnie și Mickey: Sonic X , Chase din Patrula Cățelușilor, dar și Mickey și Minnie varianta roz

Andrada, alături de echipa ei, aduce emoție, bucurie și culoare evenimentelor, îmbrăcând costume și transformându-se în...

Irem General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru Suedia și Olanda! Rombat Bistrița caută operatori producție

ROMBAT, singurul brand de baterii fabricate în România, angajează operatori producție, iar IREM General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru proiect în Suedia si Olanda. Noi locuri de muncă, disponibile la Stewo Năsăud, Sanovil și Electroplast.