14.1 C
Bistrița
vineri, iunie 14, 2024

Bistrița ar putea avea un Centru de Sănătate Mintală pentru copii. Cum vor fi ajutați copiii cu probleme

Bistrița ar putea avea un Centru de Sănătate Mintală dedicat copiilor. Acesta ar urma să îi sprijine pe copiii cu tulburări din spectrul autist și tuburări conexe, dar și pe copiii și adulții cu dizabilități în general.

Președintele Asociației Autism Europa Bistrița, Ana Dragu, a făcut cunoscut faptul că Bistrița ar putea avea un Centru de Sănătate Mintală, dedicat copiilor. Centrul ar urma să sprijine persoanele cu tulburări din spectrul autist și tulburări conexe din județul nostru, dar și copiii și adulții cu dizabilități în general.

„Astăzi am participat la invitația domnului vicepreședinte Vasile Puica la o ședință cu reprezentanții DSP BN, DGASPC BN și ai Spitalului Județean, la Consiliul Județean. Aceștia și-au exprimat disponibilitatea de a înființa un centru de sănătate mintală pentru copii în Bistrița și de a se implica în responsabilizarea comunităților locale, pentru ca acestea să susțină mai mult și mai bine persoanele cu tulburări din spectrul autist și tuburări conexe din județul Bistrița-Năsăud, dar și copiii și adulții cu dizabilități în general. (…) Cred că e un pas înainte care va avea efecte benefice pentru copiii cu dizabilități din Bistrița-Năsăud. Recunoașterea problemei și disponibilitatea de a căuta, împreună cu societatea civilă, soluții reale”, a mai precizat, pe pagina sa de Facebook, Ana Dragu.

Aceasta a mai dezvăluit faptul că în întâlnirea de astăzi s-a discutat și de posibilitatea externalizării serviciilor sociale, neacoperite de stat, de către ONG-urile licențiate.

Pașii nu se opresc aici. Ana Dragu se va întâlni din nou în data de 4 aprilie cu primul ministru, la Guvernul României, pentru prezentarea măsurilor ce vor fi luate de stat ca răspuns la petiția „Revoluția Copiilor – dreptul la terapie și servicii sociale”.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: