9.2 C
Bistrița
vineri, martie 29, 2024

BISTRIȚA – Neurodiversitate şi Creativitate: Spectacol de teatru „Rafina”, în 25 octombrie, la Palatul Culturii

Încă un episod, în proiectul Neurodiversitate şi Creativitate: Intervenţii Culturale! La Palatul Culturii din Bistrița are loc mâine, 25 octombrie, de la ora 18.00, spectacolul de teatru RAFINA. Regia îi aparține Irinei Gâdiuţă, iar textul lui Bogdan Georgescu.

Spectacolul RAFINA investighează, în teritoriu poetic, principiul neuronormativității, pe care se întemeiază convingerea că neurodivergența / neurodiversitatea este o abatere de la normă, o anomalie. Pe acesta principiu se fundamentează un întreg set de practici socio-culturale care marginalizează, diagnostichează, instituționalizează mințile neconforme.

RAFINA redă, în șapte acte, peisaje socio-afective unde se manifestă insidios sentimentul rușinii, al neîncrederii și suspiciunii, unde se consolidează stigma, opresiunea, izolarea, și unde istoria personală se intersectează cu istoria recentă. Și doare…” 

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Regia spectacolului presupune ca anumite locuri să nu fie folosite în sală.

După spectacol regizoarea Irina Gîdiuță va sta de vorbă și cu publicul din Bistrița.

Neurodiversitate și Creativitate: Intervenții Culturale este un proiect cultural interdisciplinar co-finanțat de AFCN și Centrul Cultural Municipal „George Coșbuc” Bistrița.

Parteneri în proiect

  • Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita– Secția Psihiatrie și Psihiatrie Cronici,
  • Asociația Autism Europa Bistrița
  • Centrul de Resurse şi Referinţă în Autism Micul Prinţ Bistriţa,
  • Societatea de Concerte Bistrița
  • Centrul pentru Studierea Modernității și a Lumii Rurale.

Proiectul se desfășoară între 6 septembrie și 31 Octombrie și conține mai multe tipuri de evenimente: ateliere de creație (pictură, modelaj, colaj și grafică) expoziție, conferință, film documentar, teatru și concert. Proiectul implică colaborarea dintre artiști și specialiști în domeniul sănătății mintale. Inițaitorii doresc să atragă atenția asupra stigmatizării și marginalizării persoanelor cu tulburări sau afecțiuni de sănătate mintală. 

FOTO/VIDEO: Un pas uriaș, pentru comunitatea din Bistrița. Conferința Neurodiversitate și creativitate

FOTO/VIDEO – Neurodiversitate și Creativitate. Mai mult decât un diagnostic: O lume uimitoare, traversată de spaime, rușine și speranță

VIDEO: Neurodiversitate și Creativitate: Intervenții Culturale, pentru pacienții cu tulburări psihice din Bistrița

BISTRIȚA: Program special, de Ziua Internaţională a Sănătăţii Mintale, la Palatul Culturii

„Nu sunt un diagnostic”: În 4 octombrie, la Casa cu Lei, admirăm lucrările realizate în Secția de Psihiatrie a Spitalului Bistrița și la „Micul Prinț”

INEDIT! Când arta face bine: ateliere de creație pentru pacienții Secției de Psihiatrie

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM caută reprezentant vânzări Bistrița

Materom angajează Reprezentant vânzări Bistrița-Năsăud. Postul este disponibil în Bistrița. Se oferă venituri financiare motivante + bonus in functie de performanțe, mașină de serviciu, laptop, telefon, contract perioadă nedeterminată. 

5 motive pentru a îți lua un colțar de bucătărie

Colțarele sunt o categorie de piese de mobilier extrem de practice și de confortabile, în același timp. În cazul în care te-ai gândit să cumperi un colțar pentru bucătărie, dar nu ești încă hotărât dacă este sau nu o idee bună, te ajutăm să îți clarifici această întrebare în materialul de față.

NOI locuri de muncă, la Masterfoam și Stewo Plast Năsăud: Se caută șef de schimb, reglor

MasterFoam Grup Bistrița are nevoie de șef de schimb, operatori producție, tehnicieni și magazioneri. Stewo Plast Năsăud are nevoie de un reglor cu experiență, iar Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, infirmieră și fiziokinetoterapeut. Noi locuri de muncă sunt disponibile la Sercaver SRL, Rombat sau Electroplast.