12.3 C
Bistrița
vineri, februarie 23, 2024

VIDEO: Neurodiversitate și Creativitate: Intervenții Culturale, pentru pacienții cu tulburări psihice din Bistrița

La Bistrița a debutat săptămâna trecută proiectul Neurodiversitate și Creativitate: Intervenții Culturale. Acesta își propus să promoveze drepturile pacienților cu tulburări psihice.

Ce vrem de fapt să arătăm? Vrem să arătăm că oamenii aceștia nu sunt deloc diferiți. Au talente. Sunt niște oameni care au o experiență de viață din care avem cu toții de învățat. Sunt oameni foarte puternici care, în condiții potrivite, pot oferi foarte multe lucruri societății…”, a explicat psihologul clinician Ana Dragu.

Primul atelier s-a desfășurat deja, săptămâna trecută, la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean din Bistrița. Cel de-al doilea atelier creativ se desfășoară la Centrul de Resurse şi Referinţă în Autism Micul Prinţ Bistriţa. 

Artiştii Paul Mureşan şi Georgiana Cotuţiu împreună cu psihologul clinician Ana Dragu coordonează aceste ateliere.

Detalii despre ele, dar și despre surprizele pe care le-au descoperit – în emisiunea de mai jos: 

Neurodiversitate și Creativitate: Intervenții Culturale este un proiect cultural interdisciplinar co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Proiectul a fost accesat de Centrul Cultural Municipal George Coșbuc („Palatul Culturii”) în parteneriat cu Spitalul Județean BN – Secția Psihiatrie și Psihiatrie Cronici, Autism Europa Bistrița, Societatea de Concerte Bistrița și Centrul pentru Studierea Modernității și a Lumii Rurale.

Proiectul se desfășoară între 6 septembrie și 31 octombrie și conține mai multe tipuri de evenimente. Este vorba despre

  • ateliere de creație (pictură, modelaj, colaj și grafică)
  • expoziții, conferințe,
  • film documentar, teatru și concert

Proiectul implică o mai strânsă colaborare între artiști și specialiști în domeniul sănătății mintale.

Totodată, inițiatorii proiectului doresc să atragă atenția asupra stigmatizării și marginalizării persoanelor cu tulburări sau afecțiuni de sănătate mintală. 

INEDIT! Când arta face bine: ateliere de creație pentru pacienții Secției de Psihiatrie

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.