32.4 C
Bistrița
joi, iulie 29, 2021

Bistrițeni prădați de o gălățeancă și un nigerian. Cum și-au înșelat victimele:

O femeie din Galați și un nigerian au fost reținuți pentru 24 de ore. Aceștia au înșelat mai multe persoane, printre care și bistrițeni. Astfel au avut un câștig de peste 26.000 de euro.

„Afacere” profitabilă, dar de scurtă durată, pentru o gălățeancă și un nigerian.

Aceștia contactau telefonic anumite persoane, folosind identitate falsă, și pretindeau că le vor expedia colete cu bani din țările arabe. Tot ceea ce victimele aveau de făcut era să plătească taxele de expediere.

Deși „activitatea” firmei s-a desfășurat doar în perioada iulie – septembrie 2018, comisioanele cerute pentru transferul coletelor în cauză, folosind servicii de transfer monetar, s-au ridicat la 26.750 euro.

„Astfel, ieri 21 octombrie a.c., în urma extinderii investigațiilor, polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară pe raza municipiului Galați, ocazie cu care au fost ridicate mai multe telefoane mobile, laptopuri, carduri de credit, cartele SIM și suma de 5.410 euro, despre care există bănuiala că ar proveni din săvârșirea infracțiunii”, au anunțat reprezentanții IPJ BN.

Femeia de 30 de ani și nigerianul au fost reținuți pentru 24 de ore și urmează să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița cu propunere de arestare preventivă.

Printre victime se află și bistrițeni, iar la depistarea infractorilor au ajutat și polițiștii din IPJ Galați și din Direcția de Operațiuni Speciale.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Filexpo – Noul Centru comercial cu capital 100% Bistrițean. Va face diferența!

Deschidere va avea loc joi,  29 iulie h 11. Managerul  de comunicare al Filexpo, declară : “Inițial...

FOTO/VIDEO: ”Arome din Călimani” vinde, usucă și congelează afine de pădure pentru cofetării și restaurante! Povestea unei afaceri de familie

Gustul pădurii -  fresh, congelat sau uscat - ajunge acum în cofetării, restaurante sau pe mesele...