6.3 C
Bistrița
sâmbătă, aprilie 1, 2023

Camera de Comerț: Decizia CJSU de a închide restaurantele, o lovitură sub centură!

Bistrița a intrat în scenariul ROȘU, de astăzi. Localurile sunt închise la interior, iar la cinematografe și săli de jocuri de noroc s-a pus lacătul pe uși. Asta la doar două săptămâni după ce s-au deschis. Camera de Comerț și Industrie BN acuză decizia CJSU și cataloghează aceste măsuri ca o ”lovitură sub centură”.

În Bistrița s-a depășit incidența de 3/1.000 de locuitori. Astfel, munipiul a intra în scenariul roșu, adică TOATE restaurantele închise la interior. De asemenea, s-au închis cinematografele și sălile de jocuri de noroc. Totul vine la doar două săptămâni de când acestea s-au putut redeschide. Iar înainte de această gură de aer, lacătul s-a pus pe restaurante în 28 octombrie.

Covid-19 închide restaurantele și cafenelele! Masca devine OBLIGATORIE și pe stradă, în Bistrița

Decizia de reînchidere a restaurantelor a fost catalogată de reprezentanții camerei de Comerț și Inustrie drept ”o lovitură sub centură”. Aceștia au trimis un comunicat prin care-și arată dezacordul față de decizia luată și cere reanalizarea lucrurilor.

Redăm mai joc întregul comunicat, în formatul său:

Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud spune NU scenariului roşu!

Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud dezaprobă decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud privind noua intrare in scenariu roşu a Municipiului Bistriţa incepând cu data de 12.01.2021. Potrivit acestei măsuri, operatorii econimici care au ca obiect de activitate prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc sunt nevoiţi, din nou, să îşi suspende activitatea. Totodată, se interzice organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.

Considerăm aceste măsuri ca fiind o lovitură sub centură adusă în special restaurantelor şi firmelor din sectorul alimentaţiei publice, care aşteptau gura de oxigen de multă vreme. Cu toţii s-au bucurat de ridicarea restricţiilor, s-au aprovizionat cu marfă, pentru a putea funcţiona la capacitate redusă, de 30%, in condiţii de siguranţă, respectând regulile de distanţare şi fără a organiza evenimente. Situaţia lor, deja fragilă, va deveni de-a dreptul dezastruoasă! Consider că autorităţile trebuie să adopte aceste măsuri ţinând cont de un complex de factori, inclusiv cei socio-economici, nu să ia decizii la foc automat, fără a cântări implicaţiile acţiunilor lor.” a declarat domnul Vasile Bar, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud.

Contextul actual reprezint o provocare pentru fiecare dintre noi, însă pentru anumite categorii fiecare decizie care este luată la nivel administrativ poate reprezenta diferenţa între a rămâne sau a dispărea de pe piaţă. În aceste condiţii ne considerăm direct responsabili de adoptarea unei atitudini în circumstanţele date.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

NOI locuri de muncă, disponibile la Rombat, Brutăria Presto și Fan Courier

Rombat Bistrița angajează operatori producție, electrician și inginer proiectare produse. Brutăria Presto are nevoie de o vânzătoare, iar FAN Courier caută personal în Bistrița. NOI locuri de muncă – disponibile și la IMP România, Leoni sau Nedeias Com din Budacu de Jos:

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...