9.5 C
Bistrița
sâmbătă, februarie 24, 2024

Cătălin Bota termină și 2022 în fruntea orașului Sîngeorz-Băi. Guvernul nu se grăbește să organizeze alegeri

47 de localități din România n-au primar, iar Guvernul nu se grăbește să organizeze alegeri anticipate. În această situație este și orașul Sîngeorz-Băi, unde interimar este Cătălin Bota, cumnatul fostului primar Traian Ogâgău, care și-a piedut mandatul din cauza unor probleme penale.

Guvernul nu prea se grăbeșe să organizeze alegeri parțiale în localitățile care nu au primari și funcționează cu interimari. Potrivit Adevărul.ro, deși alegerile locale parțiale ar fi fost programate pentru al doilea semestru al acestui an (perioada iulie-decembrie), surse guvernamentale spun că nu vor fi organizate anul acesta.

47 de localități din țară sunt în această situație. Printre ele se numără și orașul-stațiune Sîngeorz-Băi, unde interimar este Cătălin Bota, nimeni altul decât cumnatul fostului primar Traian Ogâgău.

În 2 august 2021, prefectul a emis un ordin privind constatarea încetării de drept, înainte de termen, a mandatului de primar al orașului Sîngeorz-Băi a lui Traian Ogâgău. Atribuțiile primarului au fost preluate atunci de viceprimarul Cătălin Bota. Mai puteți citi despre acest subiect mai jos:

Traian Ogâgău NU MAI E PRIMAR DE MÂINE. Acesta poate răsufla ușurat, cumnatul îi duce proiectele mai departe

La mijlocul anului trecut, Judecătoria Năsăud a hotărât să contopească două pedepse primite de primarul Traian Ogâgău: una pentru refuzul de a sufla în etilotest, iar alta pentru că i-ar fi oferit tatălui său teren, prin intermediul funcției deținute.

Într-un dosar a fost condamnat la un an de închisoare și interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică. Aceeași condamnare îi interzicea să mai candideze la o funcție publică preț de 3 ani.

În cazul celui de-al doilea dosar, Ogâgău a primit un an și 4 luni de închisoare. Și această condamnare este însoțită de interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică și de a fi ales. Mai multe despre acest subiect puteți citi mai jos:

Traian Ogâgău caută primar pentru Sângeorz-Băi, pe care să-l ghideze din umbră: „Îi las biroul Elenei Ceaușescu, în concesiune”

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.