17.9 C
Bistrița
marți, august 9, 2022

Ce averi au angajații Primăriei Bistrița percheziționați de oamenii legii: de la case de vacanță la spații comerciale și vile

Aproape toți angajații Primăriei Bistrița percheziționați în această dimineață de oamenii legii o duc bine. Potrivit declarațiilor de avere au vile, spații comerciale și conturi generoase în bancă.

Dis-de-dimineață, polițiștii au luat la puricat locuințele a 6 angajați ai Primăriei Bistrița și a unui fost angajat. Surse Bistrițeanul.ro spun că a fost vorba de Floare Gaftone, secretarul general al municipiului, Monica Pop – arhitect șef, Sabina Mălaicu Pop și Monica Szucs consilieri superiori și Dumitru Cincea, directorul executiv al Direcției Juridice. Anchetatorii au mai ajuns și la casa arhitectului Ștefan Tamaș, care a fost șef al Serviciului Urbanism.

Polițiștii fac cercetări într-un dosar privind uz de fals, abuz în serviciu sau constituire de grup infracțional. Surse Bistrițeanul.ro spun că este vorba despre PUG-urile paralele, pe care nici noua nici vechea administrație nu le-a descâlcit. Mai multe detalii AICI și AICI.

Bistrițeanul.ro scria acum aproape un an ce averi au „fetele bogate” din urbanism. Pe lista prezentată de noi apărea și Daniela Bilegan, actualul șef al Serviciului Urbanism. Dar și Mariana Ispravă și Amalia Cuzdriorean, angajate ale Serviciului Urbanism. Întregul material îl puteți citi AICI.

Monica Pop,  inginer constructor la bază, ocupă funcția de arhitect-șef al municipiului Bistrița de ani de zile. Aceasta ia și un salariu cel puțin confortabil, care, potrivit declarației sale de avere se apropie de 8.000 de lei. Soțul său, angajat al MAI mai aduce lunar acasă 6.200 de lei.

Să vedem ce a reușit să adune Monica Pop în anii de când „se ocupă” de arhitectura orașului. Alături de soț a cumpărat în 1995 un teren în intravilan cu o suprafață de 2.046 de metri pătrați.

Un alt teren de 1.934 de metri pătrați a ajuns în posesia sa în 2002, iar în 2004 unul în extravilan de 1.000 de metri pătrați. Monica Pop are un apartament de 46 de metri pătrați achiziționat în 1994, dar și spații comerciale. Unul are 693 de metri pătrați și a intrat în posesia sa în 2002, iar altul are doar 28 de metri pătrați și a fost cumpărat în 2008. Mai multe despre spațiile comerciale ale Monicăi Pop puteți citi AICI.

În 2006, alături de soț, Monica Pop își ridică și o casă de 200 de metri pătrați. Cei doi conduc două autoturisme Volkswagen, unul din 2002 și altul din 2011. Veniturile din salarii sunt completate de o chirie încasată pe unul din spațiile deținute. Aceasta a ajuns în 2019 la 4.380 de lei.

Floare Gaftone este secretarul general al municipiului de ani de zile și campioana la procese aduse de refuzul de semna diferite acte. Dezvoltatorii au început să o oblige în instanță să le semneze autorizațiile de construire. Despre un astfel de proces puteți citi AICI.

Aceasta are două terenuri agricole unul de 900 de mp și altul de 2000 de mp și curți/construcții de 652 mp. Are o casă de locuit de 170 de mp în Parcul Municipal și una de vacanță de 130 de mp. Aceasta din urmă ar fi în construcție de 10 ani.

Are datorii în valoare de 100.000 de euro la o bancă și 25.000 de euro luați din altă bancă. În cazul celui de-al doilea împrumut, ratele ar fi achitate de fratele său. Acum un an, Floare Gaftone încasa lunar de la Primăria Bistrița 7.682 de lei.

Monica Szucs, consilier la Urbanism are un apartament în Bistrița și altul moștenit în Moinești în 2014. Bugetara are 62.300 de lei  și 2.750 de euro în conturi. Acum un an încasa de la Primăria Bistrița în jur de 4.000 de lei. (Foto: Facebook).

Sabina Mălaicu are un teren de 900 de metri pătrați achiziționat în 1991, iar în 2016 a mai pus mâna pe 6 hectare de teren arabil și fânaț și pe 1.620 de metri pătrați care figurează ca „curți și alte construcții”, în urma unui contract de întreținere și uzufruct viager.

Aceasta are o casă de 110 metri pătrați ridicată în 1997 și una de 120 de metri pătrați dobândită în 2016 în urma aceluiași contract de întreținere și uzufruct viager. Are construcții și anexe pe încă 110 metri pătrați și respectiv 80 de metri pătrați.  În 2018, alături de soț și-a cumpărat un apartament de 38 de metri pătrați, cu ajutorul unui credit bancar.

Cei doi au trei mașini, două Skoda din 2007 cumpărate cu credit bancar și un Citroen din 2003. De asemenea, cei doi au luat un credit pe 5 ani de la Banca Românească în valoare de 100.000 de euro. Acesta trebuie achitat până în 2023

Sabina Mălaicu încasează lunar 4.870 de lei de la Primăria Bistrița, în timp ce soțul său, înginer la Rombat, merge acasă cu 3.400 de lei. (Foto: Facebook)

Directorul executiv al Direcției Juridice Dumitru Cincea are declarația de avere anonimizată, încălcând astfel regulile Agenției Naționale de Integritate.

Ștefan Tamaș, fostul șef de la Urbanism are și el un apartament de 70 de mp obținut în urma unui contract de întreținere viagera, o casă în Bistrița și o casă de vacanță la Colibița. Potrivit ultimei declarații de avere depuse în 2018, la acea dată avea 100.000 de lei în bancă. Acesta s-a retras în mediul privat după plecarea de la Primăria Bistrița.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...

Cum să faci profit cu bonusurile tale la pariuri

Bonusurile la pariurile online sunt folosite strategic pentru a încuraja noi jucători să se alăture caselor...