-0.5 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 9, 2023

Comedia continuă: Polițiștii locali l-au confundat pe consilierul local Mârza

Scandal în Parcul Mare, partea a III-a: După ce o postare pe Facebook a făcut valuri, pentru că Poliția Locală a tras la răspundere niște cetățeni ce jucau șah în Parcul Municipal, organele de ordine au decis să lămurească situația printr-un raport în care îl confundă pe consilierul Mârza cu un nuntaș. Dar stați! Nu numai dânsul, ci și mașina acestuia a fost confundată!

Poliția Locală a trimis un raport în care dorește să lămurească situația creată în Parc în decursul zilei de ieri. Scandalul ar fi pornit de la un grup de nuntași nemulțumiți de faptul că nu au unde face poze. „Menționăm faptul că polițiștii locali nu au solicitat persoanelor aflate în Parcul Municipal aviz pentru jocul de șah.”, declară organele de ordine în raport. De asemenea, acestea susțin faptul că Doru Mârza ar fi participat la o cununie civilă în calitate de nuntaș, iar mașina acestuia ar fi fost blocată de un alt autoturism, Mârza cerând ajutorul polițiștilor în situația cu pricina. Mai multe detalii vezi AICI.

Pe de altă parte, consilierul local infirmă toate aceste întâmplări din cadrul raportului, relatând pentru Bistrițeanul.ro, cursul evenimentelor de ieri: „Nimic nu e adevărat din acel raport. Am fost ieri să joc șah în Parc în intervalul orar 12:00-15:00, iar în jurul orei 13 polițiștii locali au venit și au cerut exclusiv autorizație pentru jocul de șah. Am fost invitat de către organizatorii evenimentului Bistrița Armonia Jazz să ne simțim bine împreună și să petrecem timp desfășurând activități printre care și șahul. Polițiștii nu au acordat amenzi, însă au gestionat greșit situația. Aceștia ar fi trebuit să rezolve punctual acel incident care s-ar fi iscat. De asemena, mașina mea nu are nicio legătură cu incidentul. Am plecat de acolo fără nicio problemă, fără să cer niciun ajutor nimănui, la ora 15:00, aproximativ.”

 

Se pare că domnul Mârza nu a fost singurul căruia i s-ar fi adus acuzații pe nedrept. Claudiu Șular, organizatorul evenimentului Bistrița Armonia Jazz, vine cu lămuriri referitoare la raportul poliției: „Total neadevărat, raportul prezintă informații false, contrare realității. Sunt relatate cuvinte pe care personal nu le-am spus, situații și fapte care nu au avut loc. Nu am solicitat să apar în pozele nuntașilor, așa cum mulți alți nuntași, trecători și copii au făcut câte poze au vrut, au jucat șah sau pur și simplu s-au jucat cu piesele de șah, nu mi-am revendicat în vreun fel, verbal sau în altă formă de exprimare, evenimentul, am atras doar atenția într-un caz asupra modului vulgar în care fotograful și mirele s-au adresat, în situația în care în preajmă erau și copii. Asta se petrecea imediat după ora 11, a urmat la 11:30 o activitate sportivă (alergare în parc) la care am luat parte, timp în care la tabla de șah s-a continuat activitatea. După discuția cu grupul de nuntași, în jurul orei 12:30 polițiștii locali au solicitat persoanelor care jucau șah autorizație pentru jocul de șah,  iar mie mi s-a solicitat autorizația pentru jocul de șah, pentru întreg evenimentul (aprobat «în Parcul Municipal» între orele 10-22 și nu doar în Foișor cum scrie în raport) și cartea mea de identitate. Domnul Mârza era participant la jocul de șah și nu nuntaș. Recunosc că am avut, timp de mai multe minute, o discuție cu polițiștii locali, o atitudine civică, asupra absurdului acestei situații și a solicitărilor domniilor lor.”, declară Claudiu Șular pentru Bistrițeanul.ro

În urma acestor incidente, Doru Mârza le solicită polițiștilor scuze publice în legătură cu raportul respectiv.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.