11.4 C
Bistrița
miercuri, mai 18, 2022

Comuna Salva, printre localitățile campioane la vaccinarea împotriva Covid-19. Este pe locul II în țară

O comună din Bistrița-Năsăud este pe locul al doilea în topul național al vaccinării. 57% dintre locuitorii comunei Salva s-au vaccinat împotriva Covid-19. Pe locul I se află o comună din Timiș, unde peste 60% dintre locuitori s-au vaccinat.

Potrivit celor mai recente date centralizate, comuna Salva din Bistrița-Năsăud se află pe locul al II-lea în topul național al unităților administrativ teritoriale când vine vorba despre vaccinul împotriva Covid-19.

57,4% dintre locuitorii comunei Salva s-au imunizat deja împotriva temutului virus. Pe primul loc se află o comună din Timiș, cu peste 60% dintre locuitori vaccinați deja.

Cum stă municipiul Bistrița?! 43% dintre bistrițeni s-au imunizat împotriva Covid-19. La Beclean aproape 40% dintre locuitori s-au vaccinat, la Năsăud 35,8%, iar la Sîngeorz-Băi doar 14,3%.

Procente peste 30% se mai înregistrează în Braniștea ( 34,4%), Chiuza (32,8%) și Șintereag (30,5%). Comuna cu cea mai slabă rată de vaccinare este Parva, unde doar 4,87 dintre locuitori s-au imunizat. Aceasta este singura comună din județ cu o rată de vaccinare de sub 10%.

Procente sub 15% se mai înregistrează în Leșu (13%), Rebra (13,3%), Romuli (13%) și Tiha Bârgăului (13,48%).

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: