0.3 C
Bistrița
joi, decembrie 1, 2022

Comuna Salva, printre localitățile campioane la vaccinarea împotriva Covid-19. Este pe locul II în țară

O comună din Bistrița-Năsăud este pe locul al doilea în topul național al vaccinării. 57% dintre locuitorii comunei Salva s-au vaccinat împotriva Covid-19. Pe locul I se află o comună din Timiș, unde peste 60% dintre locuitori s-au vaccinat.

Potrivit celor mai recente date centralizate, comuna Salva din Bistrița-Năsăud se află pe locul al II-lea în topul național al unităților administrativ teritoriale când vine vorba despre vaccinul împotriva Covid-19.

57,4% dintre locuitorii comunei Salva s-au imunizat deja împotriva temutului virus. Pe primul loc se află o comună din Timiș, cu peste 60% dintre locuitori vaccinați deja.

Cum stă municipiul Bistrița?! 43% dintre bistrițeni s-au imunizat împotriva Covid-19. La Beclean aproape 40% dintre locuitori s-au vaccinat, la Năsăud 35,8%, iar la Sîngeorz-Băi doar 14,3%.

Procente peste 30% se mai înregistrează în Braniștea ( 34,4%), Chiuza (32,8%) și Șintereag (30,5%). Comuna cu cea mai slabă rată de vaccinare este Parva, unde doar 4,87 dintre locuitori s-au imunizat. Aceasta este singura comună din județ cu o rată de vaccinare de sub 10%.

Procente sub 15% se mai înregistrează în Leșu (13%), Rebra (13,3%), Romuli (13%) și Tiha Bârgăului (13,48%).

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...