20.2 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

De la țepe, la conflict de interese! Consilierul local Cristian Munthiu a votat pentru închirierea unui teren pentru festivalul fiului său

Bistrițeanul.ro a prezentat zilele trecute țepele pe care le-a dat consilierul local Cristian Munthiu mai multor firme din țară. Se pare că nici în Consiliul Local Cristian Munthiu nu „joacă corect”, existând indicii că acesta s-a aflat în conflict de interese în momentul în care a votat în CL pentru închirierea unui teren pentru festivalul organizat de fiul său.

5 firme l-au acționat în judecată pe consilierul local Cristian Munthiu după ce și-au luat țeapă de la acesta. Practic, consilierul local le promitea oamenilor de afaceri că le aduce utilaje din China la prețuri bune, lua avansul pentru acestea și se făcea nevăzut.

În 4 cazuri sentințele dau dreptate oamenilor de afaceri și-l obligă pe Cristian Munthiu să returneze sute de mii de lei. Al 5-lea proces este abia la început, primul termen de judecată fiind în decembrie. Întreaga poveste o puteți citi AICI.

Cel care ne-a semnalat afacerea „murdară” a lui Cristian Munthiu a fost tocmai unul dintre păgubiți. De data aceasta, un alt cititor al publicației ne semnalează alte ilegalități, însă în Consiliul Local.

Să o luăm cu începutul. În ședința de Consiliu Local din data de 19 august, pe ordinea de zi regăsim un proiect de hotărâre care prevede mandatarea societății Business Park Bistrița Sud SRL, care administrează parcul industrial, să închirieze cu caracter temporar suprafețele de teren pentru care nu sunt încheiate contracte de administrare și de prestări servicii conexe.

Practic se dorea închirierea unei suprafețe însemnate de teren, preț de câteva zile, pentru festivalul Hustle Music Festival. Printre organizatori se numără chiar fiul lui Cristian Munthiu, Robert. Deși firesc și mai ales LEGAL era să se abțină de la vot, potrivit minutei ședinței, Cristian Munthiu a votat pentru.

„Prin adresa societății The Viritual Escape SRL înregistrată la Primăria Municipiului Bistrița cu nr. 61259/15.07.2021 se solicită inițierea unui parteneriat privind realizarea festivalului „Hustle Music Festival” având ca locație de desfășurare Parcul Industrial Bistrița-Sud. Considerăm că nivelul chiriei pentru închirierea temporară a terenului nu poate fi mai mic decât cel plătit de rezidenții parcului”, se arată în raportul proiectului de hotărâre.

Director al firmei care a solicitat acest „parteneriat” este tocmai Monica Munthiu, soția consilierului local Cristian Munthiu.

Munthiu face parte și din AGA Business Park SRL

Culmea, Cristian Munthiu este și în Adunarea Generală a Acționarilor Business Park SRL, societate care administrează parcul industrial.

Cum a votat Cristian Munthiu în AGA nu știm, dar apartenența la AGA trebuia anunțată în Consiliul Local, mai ales că a cerut să fie membru în AGA în luna februarie a acestui an, când deja festivalul organizat de fiul său, prin firma condusă de soția sa, era deja bătut în cuie și cel mai probabil se cunoștea și locația unde urma să aibă loc.

Foto: Cristian Munthiu

ARTICOLE SIMILARE

9 COMENTARII

 1. Da, Hangan conduce pe primar și alți.
  Primarul e degeaba.
  Surse din primărie spun că, toate se rezolva în lipsa primarului când acesta pleacă prin delegații, atunci acționează oameni lui Cretu.
  Am înțeles că este o comisie de urbanism formata din cei mai buni arhitecți, dar care cam încurcă prieteni lui Hangan și trebe musai dați unii afara .
  Eu in locul lor ar trebui să plece toți să i lase în c. Gol cu arhitecți de top ai Bistriței care ridicau mana la comanda marelui cârmaci și a ingineriei PM.
  Se pare că s a schimbat doar lantul., Câini sunt aceiași.
  Iar cu procesul doamnei PM, eu cred că e doar o prosteala pe fata, femeia asta care ne poartă pe drumuri de ani de zile și nimeni nu zice nimic.
  Mi e scârbă că am votat PNL.
  Munții și alți din in Cl cu responsabilități pe urbanism așa am văzut pe site ul primăriei dar nu se vede decât interesele și haosul
  Rușine să vă fie, nu mai este mult și scăpăm de voi.

 2. Ce să mai așteptăm ,cu un asemenea primar ” ..”când pisica nu-i acasă șoarecii joacă pe masă” , și cum al nostru primar e ca și cum nu ar exista, nefăcutele din primărie continuă nestingherite, căci avem un primar slab și incompetent preocupat de ciolanul politic și plăceri nevinovate (sau vinovate), care se lasă condus de aceeași gașca pe care o hulea în campanie și de Hangan , Mica,MP. Din punctul meu de vedere , Bistrița nu are primar!!!!! ..ci o gașcă de profitori care conduc după propriile interese ..iar așa zisul primar semnează orice în grabă între două drumuri de București și un selfie pe”șantierele patriei”.

 3. Cu cel mai slab primar din ultimii 30 de ani, primăria este o bombă cu ceas care v a exploda cu procese penale, fără număr:))) căci au ajuns să conducă toți habarniștii care au devenit peste noapte , consilieri, viceprimari. Turc nu a fost în stare să și găsească o echipă cu oameni competenți ,a preferat să meargă cu oameni angajați pe interese politice , slabi, fără experiență sau care urmăresc propriile interese și atât. Păcat! La un an de la alegeri ,regret că am votat așa! Dezamăgire totală!

 4. Poate sa și facă poze fără număr lângă marile investiții ASE citi ,”cultu personalității”cu toți cei patru consilieri pe lângă el care nu fac nimic umbla cu o tableta după ei, la audiențe dar cred că ei stau pe tik tok și habar n au iar una i cu intrigile și răutățile se zice că este cea mai deșteaptă și conduce primăria , mă întreb cum de n a ajuns judecatoare, procurare, avocata? La cat este de deșteaptă.
  Cel mai mare haos , audiențe nu, acte care stau cu nemiluita prin primărie la jurnalism poate așteaptă să se întoarcă cea mai deșteaptă care a făcut orașul praf înconjurată de niste obedienții.
  Văi s amar de ea primărie.
  Doar poze ,.
  Apropo cine le face?
  Ziaristul amorez?

 5. Bravo Hangan, fa l pe credul mai ales ca ai de partea ta juriștii, Micuța, ing PM, darasta nu înseamnă că peste trei ani nu ve ti fi istorie.
  Steaua voastră va apune dar mai rezolva niște obligații cu dezvoltatori tai de suflet care au fost și a lui Crețu.
  Lasa l sa se ocupe de adeline, micuțe, monicuta, și de poze.
  Nu i plăcea orașul, investițiile din oraș, proiectele și atragerea de fonduri dar vad ca este înconjurat de aceiași lingăi care îl pupa în c r ii curata scamele, drept răsplată ii baga pe proiecte pe consilieri personali care ii toarnă în pahar îl însoțesc peste tot cu zi cu noapte,.
  Ne am lămurit, cu acest primar.
  Crețu a fost un om rău, orgolios poate la fel iubaret dar a avut totusi coloana.

 6. Si eu si alte cateva persoane am fost înșelați pe acelasi sistem, utilaje pentru fabricarea peletilor si brichetilor din paie aduse din China. Am plătit avans unui intermediar Olaf Zimmermann, sume plătite în baza unor chitanțe/ facturi. Suntem 3 pers unite in acelasi dosar , reclamație la politie, parchet, tribunal dar totul este in zadar, nu ia nimeni nicio măsură. Respectiva persoana se ocupa si in acest moment cu , comerțul de utilaje, corpuri de iluminat , etc , produse aduse din China si vândute în românia. Chiar am dori să-l facem cunoscut … Dacă cineva de la ziar vede acest mesaj chiar am dori sa stam de vorba si poate cu ajutorul vostru sa ne putem si noi recupera prejudiciile… Multumesc

  • Din pacate, si eu sunt in acelasi situatie tot cu Zimmermann si acuma am fost la tribunal si sotia sa o zis Ca a murit in martie 2023.
   Dar cat a mintit nici asta nu cred. O sa vedem in martie 2024.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...