13.9 C
Bistrița
duminică, iunie 16, 2024

Concursul de Off-Road de la Spermezeu, verificat de DSP! Andrițoiu: Concurenții ar fi trebuit să fie vaccinați, testați sau trecuți recent prin boală

Concursul de ieri de la Spermezeu nu a fost ”deranjat” de măsuri pandemice. Primarul comunei a explicat că nu i s-a impus nimic, așa că nici el nu a  impus altora. ”Concurenții ar fi trebuit să fie vacinați, testați sau trecuți recent prin boală” a explicat Anca Andrițoiu, șefa DSP BN.

Sute de împătimiți ai motoarelor și 60 de concurenți și-au dat întânire ieri pe pășunea comunei Spermezeu, la concursul de Off-Road.

Deși suntem încă în stare de alertă, primarul comunei, și totodată organizatorul evenimentului, nu a impus nicio măsură restrictivă.

Când am organizat competiția de fotbal, mi s-a cerut testarea jucătorilor. Atunci mi s-au impus niște reguli, au fost prezenți și cei de la DSP. Eu și de data asta am anunțat pe toți că fac competiția, dar nu mi s-a impus nimic. Nu am testat pe nimeni, nu am cerut la nimeni dovadă că e vaccinat, deși cred că majoritatea dintre cei ce au concurat erau vaccinați. Despre cei care au venit să vadă concursul, nu am ce să vă spun. Dar nu am verificat pe nimeni pentru că nu mi s-a impus, ca și data trecută”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul Sorin Hognogi.

Instituția Prefectului a explicat că nu era de datoria sa să intervină. DSP însă va face verificări

Întrebați de jurnaliști dacă evenimentul de la Spermezeu a avut aprobare, Instituția Prefectului ”s-a spălat pe mâini„.

Instituția Prefectului a primit o informare din partea organizatorilor cu privire la intenția de organizare a acestui eveniment în perioada 07-08 august a.c. (…) Referitor la organizarea evenimentului propriu-zis și la modul de desfășurare al acestuia, transmitem faptul că acest tip de eveniment nu se supune avizării de către Instituția Prefectului. În general astfel de evenimente trebuie avizate de către primăria de pe raza UAT-ului pe care evenimentul are loc. Direcția de Sănătate Publică va efectua o anchetă pentru a verifica dacă au fost respectate normele impuse din acest punct de vedere și va acționa în consecință” au transmis reprzentanții acesteia.

Șefa DSP BN a explicat că deși a fost eveniment în aer liber, concurenții ar fi trebuit să fie vaccinați, cu test negativ sau trecuți prin boală.

Organizatorii oricărui eveniment sunt obligați să cunoască legislația în vigoare. Și totodată să se asigure că respectă normele de protecție sanitară. Noi nici data trecută nu i-am impus nimic, ci l-am ajutat, pentru că demersurile erau deja făcute pentru competiție. Primarul comuni Spermezeu e și organizatorul și și șeful Comitetului Local pentru Situații de Urgență. Deci trebuia să se asigure că sunt respectate normele în vigoare. Colegii vor verifica dacă există o listă cu participanții, în caz că apar cazuri ulterior. Dar da, conform legilor în vigoare, concurenții ar fi trebuit să fie ori vaccinați, ori cu un test negativ, ori trecuți prin boală în ultimele 180 de zile” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, Anca Andrițoiu.

Șefa DSP a mai explicat că jandarmii i-au transmis că oamenii au stat la distanță, nefiind nevoie să le reamintească să respecte măsurile impuse de pandemie.

Conform datelor Inspectoratului de Poliție Județean, s-a estimat participarea unui număr de 1.500-1.700 de persoane la concursul Off-Road. Au fost sancționate 22 de persoane, după un scandal izbucnit în zonă.

S-au încins spiritele la Off-Road Spermezeu! Primarul Hognogi: „Am decis că cel mai bine e să fug de acolo!”

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: