14.3 C
Bistrița
luni, septembrie 27, 2021

Consiliul Județean, din nou în ajutorul Primăriei Bistrița! CUM ajută la realizarea unei piețe en-gros

Municipalitatea visează, de ani buni, realizarea unei piețe en-gros. Ar fi avut teren pentru ea, dar l-a pierdut ”printre degete”. Ar fi pus ochii pe altul, dar proprietarii l-au vândut. Primăria Bistrița nu a renunțat la vis. Așa că din nou, Consiliul Județean sare în ajutor. CUM anume va ajuta la acest proiect:

Municipalitatea visează de câțiva ani să amenajeze o piață en-gros, mare și încăpătoare.

La un moment dat, a pus ochii pe un teren care aparținea firmei Teraplast. Chiar a ”pus bani deoparte” ca să-l achiziționeze. Doar că până au făcut primul pas….terenul s-a vândut.

O nouă piață? Un vis îndepărtat… Teraplast a vândut terenul unde visa Primăria o piață en gros

Liderul liberalilor a explicat că municipalitatea ar avea un teren generos pentru o astfel de piață, doar ca îl pierde printre degete, lucru care s-a și întâmplat.

Primăria Bistrița ar avea teren pentru piața en-gros, însă nu s-ar grăbi să-l recupereze

Cum Primăria Bistrița nu a renunțat la vis, dar nici teren nu a găsit, Consiliul Județean îi sare în ajutor. Din nou.

Există un proiect al Primăriei Bistrița de a găsi o soluție pentru micii comercianți care au afacerile în partea de sus a orașului. Într-o următoare ședință a Consiliului Județean Bistrița-Năsăud vom promova un proiect de hotărâre prin care aproximativ un hectar de teren situat mai aproape de oraș, pe centură, unde a fost fosta bază de producție a LDP, va fi trecut în domeniul public al municipiului Bistrița pentru a se putea face o piață en-gros civilizată și pentru a oferi acestor oameni care au mici afaceri și care trăiesc din asta spații să își desfășoare activitatea. Avem o astfel de solicitare pe care o vom onora. Am angajat verbal această promisiune către municipalitate atunci când și noi am preluat o parte importantă de teren în cartierul Unirea unde vrem să dezvoltăm un complex sportiv foarte important”, a declarat Radu Moldovan, președintele CJ BN, într-un interviu acordat PROBN TV.

Conform planurilor prezentate prima dată în 2017, în această piață en-gros ar urma să fie mutați comercianții de pe strada Tărpiului și de pe strada Calea Moldovei. Iar când e nevoie, chiar și cei din Piața Decebal sau Independenței Nord.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...