-9.3 C
Bistrița
miercuri, februarie 8, 2023

Costurile mari ale materialelor de construcție „frânează” investitorii: TeraPlast renunță la complexul imobiliar de lângă Jandarmi

Compania TeraPlast și partenerii de la Alfa Construct Partners renunță la proiectul imobiliar de pe strada Zefirului. Se pare că decizia are legătură cu creșterea prețurilor la materialele de construcții și la energie și combustibili.

Compania TeraPlast, în parteneriat cu Alfa Construct Partners, pregătea un proiect imobiliar complex pe strada Zefirului, aproape de Jandarmerie. Cei doi parteneri au luat decizia de a renunța la acest proiect.

Se pare că decizia are legătură cu scumpirea materialelor de construcții, a energiei și a combustibililor, care are efect asupra costurilor cu furnizorii și materialele aferente proiectului.

 „Suspendarea proiectului imobiliar de pe Zefirului nu înseamnă că renunțăm la obiectivul de a contribui la dezvoltarea pieței imobiliare a Bistriței.

Evoluția prețurilor materialelor și a serviciilor împreuna cu semnele evidente de contracție a pieței imobiliare, materializate printr-o scădere drastică și bruscă a cererilor din partea clientilor, ne obligă să regândim coordonatele proiectului, deoarece obiectivul nostru rămâne dezvoltarea de proiecte care respectă promisiunile față de bistrițeni, în primul rând. Asta, pe de cealaltă parte, depinde și de evoluția climatului economic și al climatului de piață, pe care noi le urmărim îndeaproape prin studii de specialitate.

Mulțumim partenerilor, clienților și colaboratorilor pentru eforturile depuse, interesul prezentat și încrederea acordată. În viziunea noastră, acasă este un sentiment, însă drumul până acolo trebuie să fie unul care oferă atât perspectivă asupra viitorului, cât și predictibilitate/un grad ridicat de siguranță,” a declarat Doru Ciocan, Administrator al Alfa Construct Partners.

TeraPlast voia un ansamblu de locuințe în locul fostei fabrici

Parteneriatul dintre TeraPlast și Alfa Construct Partners a fost încheiat în al treilea trimestru din 2020. Acesta viza dezvoltarea unui ansamblu de locuințe pe fosta locație a fabricii TeraPlast, în apropierea centrului Bistriței. De la momentul acordului până în prezent, s-a obținut PUZ-ul. Însă nu au fost demarate lucrări de construcții.

„Nu renunțăm la obiectivul de a valorifica acest activ în beneficiul acționarilor noștri și a comunității locale. Rămânem deschiși la vânzarea terenului de circa 2 hectare în scopul dezvoltării unui proiect imobiliar cu PUZ-ul obținut. Cunoaștem evoluția pieței construcțiilor prin perspectiva segmentelor pe care activăm și vedem companii de antrepriză, chiar din rândul clienților noștri, care întâmpină dificultăți din cauza creșterilor semnificative ale prețurilor din ultimii 2 ani și jumătate. Ne dezvoltăm și fructificăm oportunitățile de piață, dar în același timp ne adaptăm lor pentru a asigura o evoluție echilibrată a afacerilor noastre pe termen mediu și lung,” a completat Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută economist, Electroplast angajează Key Account Manager, Rombat are nevoie de operatori producție

Electroplast angajează Key Account Manager, iar Crama Jelna are nevoie de recepționer SPA, ospătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută un economist priceput, Rombat - operatori producție...

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...