28.5 C
Bistrița
duminică, iulie 25, 2021

Deputatul Lorant Sas (USR-Plus) a devenit șeful Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice la Marea Neagră

Lorant Sas – deputatul USR-Plus de Bistrița-Năsăud, este, de săptămâna aceasta, șeful Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice la Marea Neagră (APCEMN). Este vorba despre o structură a 12 țări membre:

Deputatul Lorant Sas (USR-Plus) a devenit șeful Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice la Marea Neagră. 

Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre a fost creată ca rezultat al unor schimbări politice majore care au avut loc la sfârșitul anilor 1980, când țările din regiunea Mării Negre au reapărut pe scena mondială.

Căutarea de către țările din regiune a mijloacelor de a atinge dezvoltarea națională și integrarea europeană, a avut în vedere transformarea regiunii Mării Negre într-o zonă de stabilitate, prosperitate și pace.

Fiind avantajate de numitori comuni cum ar fi proximitatea geografică și o moștenire istorică și culturală comună, țările din regiune au stabilit relații bilaterale și multilaterale.

În 26 februarie 1993 la Istanbul, reprezentanții parlamentelor a nouă țări – Albania, Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Moldova, România, Federația Rusa, Turcia și Ucraina – au adoptat „Declarația privind instituirea Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre”.

În iunie 1995, Grecia s-a alăturat Adunării, devenind al zecelea membru cu drepturi depline. Bulgaria a devenit al unsprezecelea membru cu drepturi depline în iunie 1997.

Adunarea Parlamentară este compusa din 70 de parlamentari reprezentând toate țările membre ale Cooperarii Economice a Mării Negre.

Deputatul Lorant Sas a transmis, totodată, că „a finalizat documentele de închiriere spații pentru Birourile Parlamentare din circumscripția electorală. Pe această cale, vă anunț că voi deschide Birourile Parlamentare din Bistrița, Rodna și Prundu-Bârgăului, urmând să căutăm spații pretabile în Năsăud, Beclean și, probabil, o locație situată pe Valea Șieului”, a precizat Lorant Sas. 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Super cool, vara asta, la IANA Optic: Ai câte perechi de ochelari vrei, într-una singură!

Ai nevoie de ochelari de vedere, dar ai vrea și ochelari de soare cu dioptrii și...

Poate CBD ajuta persoanele în vârstă cu Alzheimer și demență?

CBD, sau cannabidiol, a fost sugerat ca tratament pentru a-i ajuta pe vârstnicii cu demență să...

CĂSUȚA EMA – super petreceri pentru copii, inclusiv la piscină

CĂSUȚA EMA este locul ideal unde poți să organizezi petrecerea celui mic, vara asta. Și ca...