15.4 C
Bistrița
joi, iunie 1, 2023

Dezolant: Sângeorz Băi, stațiunea vizitată pe vremuri de mii de turiști, acum pustie și degradată

Stațiunea Sângeorz Băi era renumită în străinatate drept „stațiunea tinereții veșnice”, înainte de 1989. La 30 de ani distanță, s-a ales praful de turismul și apele minerale miraculoase de aici, după cum se arată într-un reportaj realizat de Alex Prunean pentru Antena 1. 

Un reportaj realizat de Alex Prunean pentru seria Observator „Stațiuni de dezinteres național” ne dezvăluie cum arăta stațiunea Sângeorz Băi, în anii săi de glorie.

Mii de turiști soseau aici în fiecare vară la tratament, atrași ca un magnet de apele minerale miraculoase din zonă. Cele două mari hoteluri din Sângeorz erau mereu pline. Acum doar unul dintre ele este deschis. Și asta se întâmplă doar vara… 

Reportajul ne oferă și un savuros documentar din 1976, difuzat pe un post de televiziune germană. Stațiunea Sângeorz Băi ni se înfățișează în imaginile anilor 70 plină de culoare și turiști. Sunt prezentate inclusiv dotările cu aparatură medicală ale stațiunii – considerate în acei ani la ultimul standard. 

Aproape 50 de ani mai târziu – trecutul de atunci pare modern. Prezentul – în schimb – arată dezolant…

Hotelurile altădată burdușite de turiști acum zac pustii. În anii 2000 au fost preluate de sindicate și privatizate. Dar contemporanii nu mai sunt convinși să mizeze pe atracțiile turistice de demult. De vină pentru această degradare ar fi statul, consideră fostul primar al orașului, Roland Venig.

Cum vor autoritățile de acum să recâștige gloria de odinioră – în reportajul de mai jos: 

Sursa @ Alex Prunean / Observator Antena 1

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Statiunea a ajuns de interes national ca si povestile siropoase, cu zambete triste ale bunicutei lalaitoare Savata Bogdan, fosta si Ene. Adica, „fosta-i lele cand ai fost si de dulce si de post”. Poate se gandeste sa investeasca pe aici si fotbalistul Gabi Balint-Pele ca,de echipa lui de suflet HEBE, a cam uitat. Se tot chinuie sa ajunga in Liga a V-a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...