7.1 C
Bistrița
vineri, aprilie 19, 2024

Dezolant: Sângeorz Băi, stațiunea vizitată pe vremuri de mii de turiști, acum pustie și degradată

Stațiunea Sângeorz Băi era renumită în străinatate drept „stațiunea tinereții veșnice”, înainte de 1989. La 30 de ani distanță, s-a ales praful de turismul și apele minerale miraculoase de aici, după cum se arată într-un reportaj realizat de Alex Prunean pentru Antena 1. 

Un reportaj realizat de Alex Prunean pentru seria Observator „Stațiuni de dezinteres național” ne dezvăluie cum arăta stațiunea Sângeorz Băi, în anii săi de glorie.

Mii de turiști soseau aici în fiecare vară la tratament, atrași ca un magnet de apele minerale miraculoase din zonă. Cele două mari hoteluri din Sângeorz erau mereu pline. Acum doar unul dintre ele este deschis. Și asta se întâmplă doar vara… 

Reportajul ne oferă și un savuros documentar din 1976, difuzat pe un post de televiziune germană. Stațiunea Sângeorz Băi ni se înfățișează în imaginile anilor 70 plină de culoare și turiști. Sunt prezentate inclusiv dotările cu aparatură medicală ale stațiunii – considerate în acei ani la ultimul standard. 

Aproape 50 de ani mai târziu – trecutul de atunci pare modern. Prezentul – în schimb – arată dezolant…

Hotelurile altădată burdușite de turiști acum zac pustii. În anii 2000 au fost preluate de sindicate și privatizate. Dar contemporanii nu mai sunt convinși să mizeze pe atracțiile turistice de demult. De vină pentru această degradare ar fi statul, consideră fostul primar al orașului, Roland Venig.

Cum vor autoritățile de acum să recâștige gloria de odinioră – în reportajul de mai jos: 

Sursa @ Alex Prunean / Observator Antena 1

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Statiunea a ajuns de interes national ca si povestile siropoase, cu zambete triste ale bunicutei lalaitoare Savata Bogdan, fosta si Ene. Adica, „fosta-i lele cand ai fost si de dulce si de post”. Poate se gandeste sa investeasca pe aici si fotbalistul Gabi Balint-Pele ca,de echipa lui de suflet HEBE, a cam uitat. Se tot chinuie sa ajunga in Liga a V-a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.