3.9 C
Bistrița
miercuri, februarie 21, 2024

Directorul Editurii Didactice iese la atac: Năsăudeanca Maria Nistor își explică aspectele „violente” și de mahala

Năsăudeanca Maria Nistor – directorul Editurii Didactice și Pedagogice din București – a dat o replică, pe pagina sa de socializare, unor articole negative apărute în ultimele zile la adresa sa. Maria Nistor este convinsă că totul se datorează faptului că „a deranjat puternic”, acuzând presa că nu știe să scrie corect:

Așa cum era de așteptat, am deranjat puternic, iar pentru o mare parte din presă e total irelevant că, după mulți ani, manualele elevilor ajung pe bănci în timp util, că începem să trăim într-un stat cu șanse egale la educație, că nu mai discriminăm cultele și minoritățile, că nu se mai pot bloca licitațiile de către baronii care, de multe ori, depuneau dosare incomplete doar pentru a mai trage de timp și a vinde nenumărate auxiliare în școli, denigrând instituțiile statului și protejând interese mici și divergente celui național…”, notează Maria Nistor pe pagina sa de socializare.

Năsăudeanca numită anul trecut în funcția de director general al Editurii Didactice și Pedagogice dă vina pe angajați și pe faptul că aceștia nu știu să lucreze performant: „Faptul că 2-3 angajați nu se pot adapta ideii de a lucra în baza unor criterii de performanță, cu normă de bază și cu remunerație suplimentară, nu cum scrie la gazetă, devine «știre» mult mai mediatizată decât aceea că avem manuale în timp util, că variantele digitale nu se mai realizează doar cu scopul de a puncta niște criterii minimale din caietul de sarcini sau că, în premieră, și persoanelor cu cerințe educaționale speciale li se vor oferi manuale adaptate nevoilor. Legat de aspectele «violente» sau mai degrabă de mahala, am o întrebare: dacă într-o dimineață ajunge careva cu un ochi vânăt la birou, oare tot eu voi deveni principalul inculpat? P.S: păcat că Mediafax a devenit CanCan, iar lui Alin Cordoș de la Pro Politica și lui Robu Răzvan de la Gazeta de Cluj (scuzați-mi ignoranța de a nu fi auzit de ei până acum) le-aș recomanda să învețe să scrie corect românește…”, mai scrie Maria Nistor pe pagina sa de Facebook, referindu-se la un articol publicat de Mediafax, despre care puteți citi detalii accesând linkul de mai jos:

Năsăudeanca Maria Nistor, directorul Editurii Didactice şi Pedagogice, acuzată că vorbește urât și aruncă dosare în capul angajaţilor

 

Maria Nistor informează că a preluat editura ca Regie Autonomă care lupta pentru supraviețuire. „Mașinile stăteau în curte, pe motiv că «nu sunt bani de asigurare», însă existau bani pentru externalizarea transportului la costuri mult mai mari. Editura avea 2 redactori și 5% din piața manualelor, nu îmi permit să fac o analiză publică în detaliu. Am luat-o ca pe o provocare, a devenit un proiect de suflet și de țară. Alături de echipa din Ministerul Educației Naționale și de o mare parte din echipa EDP, am contribuit substanțial la schimbarea de paradigmă în acest sens.” – subliniază Maria Nistor.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: