-8.6 C
Bistrița
miercuri, februarie 8, 2023

Domnului profesor cu dragoste

Era un spirit boem. Cu apucături intelectuale de Vamă, cu literatură absorbită în mulți ani și revărsată decent asupra studenților.

Liberal prin definiție, candidat etern, fin observator al unor simptome de preamărire, s-a îmbolnăvit și a zăcut în centrul paleativ USL 1 până a ajuns senator. Ca senator nici nu prea ai ce face de capul tău pentru că l-ai împrumutat partidului, așa că mergi pe linia doctrinei ca Nadia pe bârnă. Ai căzut, adio!

S-a procopsit cu un merțan, mergând drept, spre ținta declarată a partidului, adică bunăstarea neamului. Și-a dat seama târziu, după ce n-a mai călcat prin Parlament, că „neamul” era de fapt neamul liberal. A văzut asta și la Bistrița, a participat pasiv la desemnarea candidaților la parlamentare în spatele ușilor închise. A avut de ales între curajul de a vorbi și tăcerea mieilor.

A mers pe ultima variantă iar alegerea sa a creat premisa anonimatului din care te scoate doar sintagma șoc și groază. Având vorbele la purtător și frumusețea profesiei ce o observi în ochii studenților , domnul profesor ne-a privat de augusta-i prezență politică, limitându-se la standardul civic.

Având experiență pedagogică în vene, domnul profesor a mai și criticat partidul, așa cât să nu se disipească aventura sa senatorială, iar de lăudat, s-a ascuns după cireș, aruncând cu portocale. Adică, lauzi primarul și te faci că uiți de președintele PNL BN, ambii fiind aceeași persoană.

Se renovează străzile din Bistrița? Foarte bine, spune dom’ profesor. De parcă locuitorii urbei ar fi spus altfel. Or fi spus ei, dar una-i să spună profesorul și altceva chibiții care votează.

Totuși, valențele educaționale ale fiecărui bistrițean, că și ei au avut profesori la viața lor, inclusiv câțiva primari pe care i-au înjurat copios, aruncă în aer eșafodajul stradal grecesc pe care și-a construit domnul profesor postarea laudativă.

Problema nu este simplă. Este complicată, profundă până la țevile ruginite ale Aquabis.
E bine că se renovează țevile. Problema adevărată este timpul efectiv alocat lucrărilor!
Domnul profesor s-a arătat oripilat de reacțiile celor care au cerut urgentarea lucrărilor.

Oripilat! Deci, problema există, dar nesăbuiții de locuitori o complică cu pretențiile lor!
Domnule profesor, iertați-mi limbajul candriu de papugiu, dar când auzim de 69, nu toți ne gândim la rădăcina patrată a lui 3789 înmulțit cu cosinus la puterea trei. Unii ne imaginăm cum ne-am dus la vot.

In rest, titlul articolului este pentru dumneavoastră. Și filmul, chiar dacă-i vechi și Sidney Poitier a făcut un rol memorabil. Așa ca dumneavoastră la Babeș-Bolyai. Lăsați-l pe Turc. N-are scame pe rever ca să-i săriți în ajutor. Vizionare plăcută.

P.S. Domnul profesor are și nume: Dorin Dobra

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută economist, Electroplast angajează Key Account Manager, Rombat are nevoie de operatori producție

Electroplast angajează Key Account Manager, iar Crama Jelna are nevoie de recepționer SPA, ospătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută un economist priceput, Rombat - operatori producție...

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...