13.5 C
Bistrița
miercuri, septembrie 27, 2023

Dosar penal deschis în cazul morții fetiței din Tureac

Moartea subită a micuței din Tureac a șocat comunitatea din Tureac și a ridicat numeroase semne de întrebare. Astfel, autoritățile au decis deschiderea unui dosar penal pentru ucidere din culpă, în care vor încerca să afle exact ce s-a întâmplat.

Săptămâna trecută, comunitatea din Tureac a fost îndoliată, după ce o fetiță de 9 ani a murit …subit.

Micuța a acuzat probleme digestive, a primit un tratament injectabil, iar în seara aceleași zile s-a prăbușit, medicii nemaiputând-o readuce la viață.

Culmea, la autopsie, medicul legist a decis și testarea COVID, deoarece plămânii arătau ca cei ai pacienților infectați cu acest tip nou de coronavirus, iar rezultatul s-a întors pozitiv.

TRAGEDIE: Copilă de 9 ani moartă după un atac de panică! La autopsie a ieșit pozitivă cu COVID!

Din acest motiv, cazul a ajuns și în atenția DSP BN. Familia Georgianei a fost pusă în izolare, dar, conform șefei Anca Andrițoiu, aceasta refuză testarea COVID.

„Prima cauză a decesului pe buletin nu este COVID. Acum trebuie să aşteptăm şi rezultatul anatomo-patologic, să vedem. Pe certificatul de deces este o cauză mecanică, aspirat de conţinut, adică s-a înecat cu vomă. Aşteptăm să termine şi anatomo-patologicul – care durează mai mult – și să vedem ce iese. Dar este încărcată pe platformă cu testul pozitiv. Am luat legătura şi cu cei de la Bucureşti şi aşteptăm să vedem, în funcţie de ce iese, să vedem dacă se declară ca deces COVID sau este cauză mecanică„, a mai explicat Anca Andriţoiu.

Și polițiștii au luat „atitudine”.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipale Bistrița au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Cercetările în acest dosar se fac sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița”, a declarat Paul Rodilă, purtătorul de cuvânt al IPJ BN.

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița a fost înregistrat un dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul morții suspecte a fetiței din Tureac. În urma cercetărilor se va dispune o soluție procedurală”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, Maxim Cezar, purtătorul de cuvânt al instituției.

Acest tip de dosare penale se deschid din oficiu, atunci când persoana decedată nu e cunoscută cu antecedente medicale sau în situații care să-i pună viața în pericol.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.