1.2 C
Bistrița
miercuri, noiembrie 30, 2022

Dosar penal deschis în cazul morții fetiței din Tureac

Moartea subită a micuței din Tureac a șocat comunitatea din Tureac și a ridicat numeroase semne de întrebare. Astfel, autoritățile au decis deschiderea unui dosar penal pentru ucidere din culpă, în care vor încerca să afle exact ce s-a întâmplat.

Săptămâna trecută, comunitatea din Tureac a fost îndoliată, după ce o fetiță de 9 ani a murit …subit.

Micuța a acuzat probleme digestive, a primit un tratament injectabil, iar în seara aceleași zile s-a prăbușit, medicii nemaiputând-o readuce la viață.

Culmea, la autopsie, medicul legist a decis și testarea COVID, deoarece plămânii arătau ca cei ai pacienților infectați cu acest tip nou de coronavirus, iar rezultatul s-a întors pozitiv.

TRAGEDIE: Copilă de 9 ani moartă după un atac de panică! La autopsie a ieșit pozitivă cu COVID!

Din acest motiv, cazul a ajuns și în atenția DSP BN. Familia Georgianei a fost pusă în izolare, dar, conform șefei Anca Andrițoiu, aceasta refuză testarea COVID.

„Prima cauză a decesului pe buletin nu este COVID. Acum trebuie să aşteptăm şi rezultatul anatomo-patologic, să vedem. Pe certificatul de deces este o cauză mecanică, aspirat de conţinut, adică s-a înecat cu vomă. Aşteptăm să termine şi anatomo-patologicul – care durează mai mult – și să vedem ce iese. Dar este încărcată pe platformă cu testul pozitiv. Am luat legătura şi cu cei de la Bucureşti şi aşteptăm să vedem, în funcţie de ce iese, să vedem dacă se declară ca deces COVID sau este cauză mecanică„, a mai explicat Anca Andriţoiu.

Și polițiștii au luat „atitudine”.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipale Bistrița au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Cercetările în acest dosar se fac sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița”, a declarat Paul Rodilă, purtătorul de cuvânt al IPJ BN.

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița a fost înregistrat un dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul morții suspecte a fetiței din Tureac. În urma cercetărilor se va dispune o soluție procedurală”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, Maxim Cezar, purtătorul de cuvânt al instituției.

Acest tip de dosare penale se deschid din oficiu, atunci când persoana decedată nu e cunoscută cu antecedente medicale sau în situații care să-i pună viața în pericol.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...