10.6 C
Bistrița
luni, mai 16, 2022

Două noi tipuri de tichete valorice ar putea crește veniturile românilor

Angajații români s-ar putea bucura de încă un bonus! Două noi tipuri de tichete valorice ar putea să le completeze românilor veniturile. Totul e în fază de proiect, însă tichetele ar putea fi acordate chiar din acest an!

Mai mulți parlamentari UDMR au înregistrat în Ajunul Crăciunului, la Senat, un proiect de lege care îi are în centrul atenției pe românii angajați.

Potrivit inițiativei legislative, angajatorii ar putea oferi din acest an tichete trusou sau tichete junior. Totuși, acestea vor fi la fel ca celelalte bilete de valoare existente în prezent, opționale pentru angajatori.

Tichetele trusou vor putea fi acordate de angajator salariaților care devin părinți, inclusiv când este vorba de adopții. Practic, se va acorda un singur tichet trusou pentru fiecare copil (după naștere sau adopție), care să fie folosit la plata produselor de îngrijire (de exemplu, păturică, prosop, căciuliță, șosete, termometru, aspirator nazal, cremă, șampon, scutece, biberon, lapte praf etc.).

Valoarea maximă a sumelor acordate ca tichet trusou va fi de maxin 1.500 de lei pentru un copil.

Potrivit proiectului, tichete junior vor fi bilete de valoare acordate lunar sau ocazional salariaților care au copii. Acestea vor fi folosite la plata serviciilor educaționale, a bunurilor (manuale și rechizite școlare) și a taberelor.

Suma maximă acordată ca tichet junior va fi de 250 de lei atunci când e vorba de un ajutor lunar sau de 700 de lei dacă ajutorul se acordă ocazional.

Inițiatorii proiectului de lege spun că motivarea salariaților ar trebui să fie ceva normal și esențial pentru fiecare angajator, pentru a avea productivitate sporită și, astfel, o afacere de succes.

„Recompensarea angajaților reprezintă un mijloc de motivare cu rezultate bune pe termen lung, mai ales atâta vreme cât recompensările sunt echitabile și sunt direct proporționale cu eforturile depuse de angajat și cu valoarea acestora. Recompensările pentru angajați pot fi directe/indirecte, materiale/nonmateriale, în funcție de posibilitățile și de activitatea angajatului, de natura jobului”, se arată în expunerea de motive.

În prezent, în România, există cinci tipuri de bilete de valoare ce pot fi acordate salariaților: tichete de masă, tichete cadou, tichete de creșă, tichete culturale și vouchere de vacanță.

Sursa foto: observatorulbv.ro

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Bărbații cu stil din Cluj, îmbrăcați de doi bistrițeni, care se impun pe piața clujeană cu brandul exlusivist TORRES Cerimonia

Simion și Ramona Creța, care deja s-au impus pe piața bistrițeană a vestimentației de ocazie aduc...

Frasinul a semnat astăzi cel mai mare contract pentru reabilitarea unui drum județean din Sălaj, de peste 100 milioane lei

Compania bistrițeană Frasinul a semnat astăzi un contract de peste 100 milioane lei (23 de milioane...

Scurtă istorie a sloturilor video

Dacă ar fi să clasificăm jocurile de noroc în funcție de popularitatea lor, cu siguranță sloturile...