21.7 C
Bistrița
luni, mai 20, 2024

După ce a cucerit patru medalii la Sibiu, Nina Rus se pregătește de confruntarea mondială a chefilor

În weekend s-a desfășurat, la Sibiu, Festivalul Peștelui Durabil. Bistrițeanca Nina Rus s-a întors acasă cu patru medalii, două de aur și două de argint. Acum se pregătește pentru încă trei concursuri. Cea mai mare provocare va fi Cupa Culinară Mondială de la Luxemburg.

Euro-Toques România și ACEEA au organizat în weekend, la Sibiu, Festivalul Peștelui Durabil. Printre cei 40 de bucătari participanți, a fost și bistrițeanca Nina Rus, managerul Păstrăvăriei Rin din Romuli. Aceasta s-a făcut remarcată în urma participării la concursul „Chefi la cuțite”, unde a ajuns până în semifinală, impresionând cu combinațiile din farfurie.

„Am făcut niște combinații mai ciudate și aici la festival. Toți m-au întrebat de unde îmi iau rețetele. Le-am spus că eu le-am inventat. Mă apuc și fac combinații până îmi iese ceva bun”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro, Chef Nina Rus.

Patru feluri de dish-uri, patru medalii

„Am câștigat două medalii de argint, la categoria meniu restaurant și la finger food. La categoria mâncare caldă- ce cuprindea un starter și fel principal, am câștigat aur, iar la categoria tradițional, Păstrăvăria Rin a câștigat medalie de aur pentru toate produsele”, a povestit Nina Rus.

Jurați din alte țări, preparate pretențioase

Jurații concursului nu au fost doar chefi români, ci și chefi din Italia, Israel și Grecia. Preparatele au trebuit să fie impecabile. Nina Rus a impresionat încă o dată prin rețetele unice.

Cele două preparate calde care mi-au adus aurul au fost tot invenții proprii. Primul, păstrăv file cu piure de păstârnac cu vanilie și mascarpone, sos de physalis cu vin roșu și fructul pasiunii, spumă de grapefruit și pop corn de quinoa. Al doilea, tot cu păstrăv, bineînțeles, aromatizat cu cimbrișor și piper roșu, piure de țelină aromatizat cu salvie, sos de lămâie și vin roșu și perluțe de mazăre în pudră de mazăre cu cilli”, a explicat entuziasmată Nina Rus.

A pierdut trofeul… „pe barba ei”

Deși s-a întors de la festival cu patru medalii, Nina și-ar fi dorit să aducă acasă trofeul, pe care l-a pierdut la o diferență mică.

Am fost la trei puncte diferență de a câștiga trofeul. Am pus starterul în farfurie neagră. Știam că nu e bine, dar am eu ceva cu farfuriile negre. Așa că pe barba mea am pierdut. Plus că jurații au fost foarte, foarte pretențioși”, a mai povestit managerul Păstrăvăriei Rin.

Marea provocare din… noiembrie

Chef Nina Rus se pregătește să participe la alte trei concursuri. Primul, la finele lunii aprilie, va avea loc în Turcia, iar în mai, va merge în Coreea.

Cea mai mare provocare, și pentru care mă pregătesc intens, este evenimentul din noiembrie. Atunci voi merge la Luxemburg. Va avea loc Cupa Culinară Mondială. Acest concurs are loc o dată la patru ani și eu tocmai am fost selectată ca să particip. Este o onoare și o provocare pentru mine”, a explicat bistrițeanca.

Deși a participat la multe concursuri și emisiuni culinare, satisfacția nu e premiul luat în mână.

Știi cum? Când mergi să îți iei farfuria din fața juraților și vezi că e goală, atunci ai satisfacția MAXIMĂ. Aia te împlinește”, a conchis Chef Nina Rus.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!

NOI locuri de muncă la SmartyKids Bistrița, RCB Electro și Aquabis! Sanovil caută infirmieră și fiziokinetoterapeut

Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională și lucrul cu copiii! RCB Electro are nevoie de inginer electrotehnic și electrician întreținere / reparații. Aquabis recrutează șofer profesionist și cititor contoare pentru Bistrița și Beclean. Noi locuri de muncă sunt disponibile și la Clinica Sanovil:

SENZAȚIE: Epilare definitivă cu Soprano ICE- Alexandrite 755 prin răcire cu gheață, acum, la Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Epilarea definitivă e acum mai simplă și mai la îndemână ca oricând. Diferența o face însă...