24.7 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 12, 2021

DUREROS: O văduvă cere dreptate și pedeapsă mai aspră pentru șoferul beat ce i-a omorât soțul

Marius a fost lovit în plin de un șofer beat și lăsat să agonizeze pe marginea șoselei, vinovatul plecând ca și cum nimic nu s-a întâmplat. Din nefericire, medicii nu l-au putut salva, așa că a murit, lăsând în urmă o soție și trei copii îndurerați. Văduva cere dreptate, pentru că cel care i-a omorât soțul a fost plasat în arest la domiciliu. „Furi o găină și stai cinci ani în pușcărie. Omori un om, și scapi cu arest la domiciliu! Ce e cu nedreptatea asta?”, a spus femeia plină de durere.

Mijloc de octombrie, noapte, ploaie! Marius, un bărbat de 52 de ani din Ilva Mică a ieșit din casă, s-a urcat pe bicicletă și a pornit spre locul de muncă, în afara orelor de serviciu, pentru a-și ajuta un coleg să-și termine mai repede lucrul.

Doar că, la mică distanță de casă, a fost lovit în plin de un autoturism. Șoferul nu a oprit, continuându-și drumul ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Marius a fost găsit de câțiva oameni, zăcând într-o baltă de sânge. Au sunat la 112, iar echipajele medicale au încercat să îl readucă la viață, dar în zadar.

Oamenii legii s-au mobilizat rapid să caute vinovatul. Și l-au găsit, a doua zi, la serviciu, în Sărățel. Chiar și la ora respectivă era încă rupt  de beat, etilotestul indicând 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„În memoria soțului meu Marius. Era în seara de 17 octombrie 2020, într-o sâmbătă seara. Bate la ușă cineva. Era portarul de la fabrica unde lucra soțul meu. Îi deschid și zice: Marius, a spus șeful să vii să descarci o masină venită de la Satu Mare, pentru că șoferul vrea să se întoarcă acasă în seara aceasta. Soțul meu era macaragiu, și era în afara programului de muncă. La 3 jumătate i s-a terminat programul, portarul venind la ușa noastră la 7 jumătate seara. Soțul meu atunci a terminat cu dușul. S-a bărbierit și se ocupa de mama lui care e bolnavă la pat de 7 ani jumătate. Portarul a plecat. Marius zice – Caută haine să merg să descarc mașina, să poată pleca omul acasă.

S-a îmbrăcat și dus a fost, pentru totdeauna! În spatele lui gonea, cu o viteză mare, un inconștient care s-a urcat beat la volan și consumase și alte substanțe. L-a accidentat, a fugit de la locul accidentului, nu a oprit să sune la Ambulanță, a ascuns mașina și a doua zi a mers la muncă tot în stare de ebrietate, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Soțul meu a decedat! Nu o să uit niciodată prin ce am trecut atunci! Le multumesc politiștilor din Sângeorz-Băi care au dat dovadă de profesionalism, în mod special domnului Sorin Hărăpașcu, care în cel mai scurt timp au aflat mașina și pe Ne – Omul care s-a urcat beat la volan”, a povestit  printre lacrimi văduva Georgeta G.

Vinovatul a fost reținut pentru 24 de ore și apoi dus în fața instanței care l-a trimis în arest preventiv, pentru 30 de zile, fiind cercetat pentru ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor abilitate și conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și/sau a altor substanțe.

„Măsura arestului preventiv i-a fost prelungită încă de două ori, iar acum, în 14 ianuarie, a fost înlocuită măsura arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Nu mi se pare normal așa ceva! Furi o găină și faci cinci ani de pușcărie, omori un om și ți se dă o pedeapsă mică, din care o parte ți se scade, pentru că ai stat acasă pe canapea. Unde e dreptatea?!? L-a lovit pe soțul meu și nici măcar nu s-a oprit. Poate dacă oprea sau măcar suna la 112, poate soțul meu mai trăia. Acum, soțul meu e în pământ și el e pe canapea acasă! Vreau să se facă dreptate. Noi am mers în instanță dar dosarul e încă în cameră preliminară! Deci nu mi se pare normal să conduci beat, să omori un om și tu să stai acasă. Ce legi sunt astea?!?”, s-a întrebat Georgeta cu durere în glas.

Conform legislației în vigoare, din pedeapsa care o dau judecătorii / magistrații, se scade timpul petrecut de vinovat în arest preventiv și arest la domiciliu. Acesta rămâne să execute pedeapsa cu închisoarea atât cât a mai rămas din sentința finală.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

VIDEO: VirtualMenu.ro – Meniu virtual pentru restaurante și cafenele – ideea genială și utilă a unor tineri bistrițeni

Un meniu virtual, pe care clientul oricărui restaurant sau cafenele îl poate accesa oricând scanând un...

Vor accepta cazinourile online licențiate plata în Bitcoin?

Bitcoin-ul este subiectul principal în multe discuții din lumea digitală, iar industria de gambling nu este...

ITALTEXTIL Sărata angajează secretară, mecanic întreținere și tehnician! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița: Italtextil Sărata are nevoie de o secretară pentru...