20.8 C
Bistrița
joi, mai 13, 2021

Emoționantă declarație de dragoste și admirație: Cristian Berchi – „Sunt îngerii care mi-au salvat viața… Au făcut o magie”

Cristian Berchi are 18 ani, este din Bistrița și este pasionat de dans. Ne-a transmis o emoționantă declarație de dragoste și admirație, pentru îngerii care i-au salvat viața:

De la vârsta de 1 an și 8 luni a fost crescut de o familie foarte sufletistă. „De fapt, e puțin spus sufletistă… Ei sunt îngerii care mi-au salvat viața… M-au luat de la acea vârstă foarte fragedă, au avut grijă de mine și au făcut o magie… O magie unică – atunci când mi-au permis să fac parte din familia lor, din sufletul lor.

De la ei am învățat tot ce înseamnă viață… Am învățat să zâmbesc cu adevărat… Am învățat să privesc în ochii mamei plini de emoție curată, adevarată – ca să-i reamintesc că prețuiesc fiecare clipă petrecută în familia lor…”, ne-a mărturisit Cristian Berchi.

Tânărul dansator ne-a povestit că tot aici, în această familie, a descoperit și dansul. „Prin ei, prin părinții care m-au crescut, am prins curaj și încredere. Am luat aminte din spusele mamei: „Poți! Cris, poți! Încearcă și o să vezi că poți! Cazi jos? Te ridici

Cristian Berchi dansează de la vârsta de 4 ani. Totul a început prin a aprecia diferiți artiști și muzica lor. „Am fost susținut de mama, care m-a încurajat să urc pe scenă, să cânt… Zis și făcut! Am urcat, am primit un microfon din culise,  după ce am fost prezentat… Cu mândrie și curaj, acum pot dovedi mamei că POT…”, a mai povestit Cristian Berchi. 

Tânărul s-a alăturat unei trupe de dans modern, pentru că – pe lângă muzică se simțea atras și de dans. „Mai mereu dansam prin casă, chiar și atunci când găteam alături de mama sau fiica ei care a devenit parte din sufletul meu…”, își amintește Cristian Berchi. 

Tânărul își amintește și prima apariție în sala de dans, unde a fost primit cu bucurie de antrenoare, dar și de colegii și colegele cu care s-a împrietenit foarte repede. 

Au trecut anii, au începtu să apară tot felul de spectacole, show-uri organizate și concursuri la care a participat și Cristian Berchi. Mă simțeam lansat în muzică de o veșnicie… Pluteam cu ușurință deasupra scenei. Fiecare spectacol cu aplauzele și încurajările sale mă atrăgea tot mai mult spre lumea mea… lumea în care doar muzica, munca și aplauzele contează…

Cristian Berchi a descoperit, treptat, și alte stiluri de dans urban precum hip hop-ul, street dance, dancehall sau dansul contemporan.

În anul 2018 a obținut primul locul 1 la nivel internațional, alături de o  o fostă colegă de dans. A urmat apoi locul 2 cu un dans solo (Freestyle URBAN) și locul 3 cu un dans URBAN la care au participat, alături de Cristian Berchi, alte două  colege. Recent a participat și la concursul internațional UDO ROMANIA 2020, unde Cristian Berchi a obținut locul 4, cu o coregrafie solo de street dance.

Iar performanțele sale nu s-au oprit aici. La concursul Dance of City, cu aceeași coregrafie, Cristian Berchi a obținut locul 1 internațional. La acestea se adaugă locul 2 internațional la concursul Buburuza de Aur, în 2018, la Târgu Mureș, la Dans contemporan, dar și Locul 2 la secțiunea URBAN Hip-Hop, la Roman sau Locul 1 la concursul de street dance solo din Suceava. 

Cristian Berchi face parte acum din trupa de dans Melinda Dance School Bistrița, devenind instructor de dans al acestei trupe. „Fondatorul trupei este Anamaria Antal, cu care mă înțeleg foarte bine. Ne bucurăm de oamenii care ne susțin și ne apreciază. Și simt nevoia acum să mulțumesc tuturor celor care m-au încurajat să ajung aici. Țin cont și voi ține cont în continuare de persoanele dragi care îmi vor fi alături mereu, așa cum este și mama mea, Floarea…”, ne-a mai mărturisit Cristian Berchi. 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO/VIDEO: S-a deschis DABO DONER pe Pietonal!

Nu e kebab și nici shaorma. E unicul doner, DABO DONER, și a cucerit bistrițenii de...

Dansează, învață mișcări noi și distrează-te la cursurile YOLO STUDIO! GRATUIT, săptămâna viitoare!

Îți place muzica și vrei să te distrezi? Vrei să înveți să dansezi sau să „prinzi”...

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...