16.1 C
Bistrița
miercuri, august 10, 2022

EXCELENT! Plasma recoltată de la donator vindecat de COVID-19, folosită la pacienții în stare gravă din Spitalul Județean

Spitalul Județean de Urgență Bistrița a primit acordul pentru a folosi plasma recoltată de la un donator vindecat de COVID-19 pentru tratamentul pacienților critici din cadrul secției Anestezie-Terapie Intensivă a unității medicale.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, a anunțat că unitatea medicală pe care o conduce a primit acordul pentru a folosi plasma recoltată de la un donator vindecat de COVID-19.

Aceasta va fi folosită pentru tratamentul pacienților aflați în stare gravă din secția Anestezie-Terapie Intensivă. Plasma recoltată de la un singur donator poate ajuta trei bolnavi.

„Prof. Dorel SĂNDESC – președintele comisiei ATI din cadrul Ministerului Sănătății, a răspuns azi solicitării spitalului județean și a confirmat acordul comisiei pentru utilizarea plasmei recoltate de la donator vindecat COVID-19 la tratamentul pacienților critici din cadrul secției ATI a Spitalului Județean de Urgență Bistrița”, a anunțat Gabriel Lazany.

Bistrița-Năsăud se numără printre cele 14 județe din țară unde se poate recolta plasmă de la donatori vindecați de Covid-19 cu ajutorul unui aparat performant. Prima recoltare a fost făcută deja. Detalii AICI.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...

Cum să faci profit cu bonusurile tale la pariuri

Bonusurile la pariurile online sunt folosite strategic pentru a încuraja noi jucători să se alăture caselor...