5.9 C
Bistrița
vineri, martie 31, 2023

EXCELENT! Plasma recoltată de la donator vindecat de COVID-19, folosită la pacienții în stare gravă din Spitalul Județean

Spitalul Județean de Urgență Bistrița a primit acordul pentru a folosi plasma recoltată de la un donator vindecat de COVID-19 pentru tratamentul pacienților critici din cadrul secției Anestezie-Terapie Intensivă a unității medicale.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, a anunțat că unitatea medicală pe care o conduce a primit acordul pentru a folosi plasma recoltată de la un donator vindecat de COVID-19.

Aceasta va fi folosită pentru tratamentul pacienților aflați în stare gravă din secția Anestezie-Terapie Intensivă. Plasma recoltată de la un singur donator poate ajuta trei bolnavi.

„Prof. Dorel SĂNDESC – președintele comisiei ATI din cadrul Ministerului Sănătății, a răspuns azi solicitării spitalului județean și a confirmat acordul comisiei pentru utilizarea plasmei recoltate de la donator vindecat COVID-19 la tratamentul pacienților critici din cadrul secției ATI a Spitalului Județean de Urgență Bistrița”, a anunțat Gabriel Lazany.

Bistrița-Năsăud se numără printre cele 14 județe din țară unde se poate recolta plasmă de la donatori vindecați de Covid-19 cu ajutorul unui aparat performant. Prima recoltare a fost făcută deja. Detalii AICI.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

NOI locuri de muncă, disponibile la Rombat, Brutăria Presto și Fan Courier

Rombat Bistrița angajează operatori producție, electrician și inginer proiectare produse. Brutăria Presto are nevoie de o vânzătoare, iar FAN Courier caută personal în Bistrița. NOI locuri de muncă – disponibile și la IMP România, Leoni sau Nedeias Com din Budacu de Jos:

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...