3.6 C
Bistrița
miercuri, decembrie 7, 2022

EXCELENT! Plasma recoltată de la donator vindecat de COVID-19, folosită la pacienții în stare gravă din Spitalul Județean

Spitalul Județean de Urgență Bistrița a primit acordul pentru a folosi plasma recoltată de la un donator vindecat de COVID-19 pentru tratamentul pacienților critici din cadrul secției Anestezie-Terapie Intensivă a unității medicale.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, a anunțat că unitatea medicală pe care o conduce a primit acordul pentru a folosi plasma recoltată de la un donator vindecat de COVID-19.

Aceasta va fi folosită pentru tratamentul pacienților aflați în stare gravă din secția Anestezie-Terapie Intensivă. Plasma recoltată de la un singur donator poate ajuta trei bolnavi.

„Prof. Dorel SĂNDESC – președintele comisiei ATI din cadrul Ministerului Sănătății, a răspuns azi solicitării spitalului județean și a confirmat acordul comisiei pentru utilizarea plasmei recoltate de la donator vindecat COVID-19 la tratamentul pacienților critici din cadrul secției ATI a Spitalului Județean de Urgență Bistrița”, a anunțat Gabriel Lazany.

Bistrița-Năsăud se numără printre cele 14 județe din țară unde se poate recolta plasmă de la donatori vindecați de Covid-19 cu ajutorul unui aparat performant. Prima recoltare a fost făcută deja. Detalii AICI.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Rombat angajează Manager Planificare Producție, Betak are nevoie de un inginer mecanic priceput

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Rombat - care angajează operatori și manager...

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...