18.8 C
Bistrița
vineri, iulie 1, 2022

FOTO: 23 de primării au pus bani și au schimbat situația la Spitalul din Năsăud

Spitalul Orășenesc Năsăud își schimbă fața. Investiții de milioane de euro îmbunătățesc condițiile și calitatea actului medical. Impresionantă e mobilizarea celor 23 de primării care au pus mână de la mână pentru realizarea acestui obiectiv.

Investițiile în sănătate par să fie unul dintre principalele preocupări ale locuitorilor Țării Năsăudului. Primăriile și consiliile locale din 23 de localități au pus mână de la mână pentru modernizarea Spitalului Orășenesc Năsăud.

Astfel, lucrările de îmbunătățire a serviciului/actului medical, dar și a condițiilor pentru pacienți și personal, continuă într-un ritm susținut.

Prin eforturile depuse de colectivul și conducerea spitalului, alături de care suntem și noi, primăriile și consiliile locale din 23 de localități, practic întreaga comunitate a Țării Năsăudului, s-au realizat și încă se lucrează la:
  • înlocuirea în întregime a conductelor de canalizare, apelor pluviale și tuturor căminilor de vizitare/colectare;
  • amenajarea curții interioare prin montarea de pavaj și îngrijirea spațiului verde;
  • instalarea sistemului de siguranță la incendiu” a scris primarul Dorin Vlașin pe Facebook.

Primarul Năsăudului laudă și bunul management al spitalului. Astfel, prin gestionarea corectă a fondurilor proprii, s-au alocat bani pentru:

  • modernizarea în întregime a rețelei de apă caldă, apă rece și canalizare
  • proiectarea și execuția sistemului de siguranță cu rol de prevenire a incendiului.

Mă simt obligat să menționez din nou și finalizarea lucrărilor la proiectul de eficientizare energetică a spitalului. E un proiect care a ajutat cu economii generoase la facturile de energie electrică și gaze naturale. Alături de toate echipamentele achiziționate prin intermediul unui alt proiect din fonduri europene în valoare cumulată de peste 1,5 milioane de euro, putem spune cu mândrie că Spitalul Orășenesc din Năsăud face pași hotărâți înspre a deveni un etalon între spitalele orășenești, așa cum este Spitalul Județean din Bistrița” a mai scris Dorin Vlașin.

Conform primarului orașului academicienilor, urmează și alte lucrări în valoare de peste 10 milioane de euro.

De asemenea, vreau să vă reamintesc că tot pentru dezvoltarea spitalului nostru s-a finalizat procedura de licitație pentru achiziția serviciilor de proiectare din cadrul proiectului ”Reabilitarea, modernizarea, dotarea și extinderea Spitalului Orășenesc „Dr. George Trifon din Năsăud” în valoare de 424 mii lei. Firma câștigătoare lucrează la întocmirea studiului de fezabilitate care va aduce spitalului nostru o finanțare de peste 10 milioane de euro” a anunțat primarul Dorin Vlașin.

Astfel, năsăudenii și locuitori Văii Someșului, Sălăuței și Ilvelor vor avea, în viitor, un spital dotat cu echipament de ultimă generație și personal pregătit pentru a avea grijă de fiecare pacient.

Mai puteți citi:

SUPERWOMEN! Cum a reușit o bugetară să ajute la salvarea spitalului din Năsăud. A pus la masă zeci de primari și i-a făcut să uite de politică

„Bau-baul” spitalelor din județ, de la povară la profit! Vlașin vrea la Năsăud un super-centru axat pe recuperare

”Agitație” la spitalul din Năsăud! Stația de oxigen și CT-ul, funcționale în scurt timp!

Robert Sighiartău: 2,3 milioane pentru Spitalul Orășenesc Năsăud!

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...

Îmbrăcăminte pentru femei – ce oferă designerii pentru primăvară?

Primăvara este anotimpul în care natura renaște. Totul a devenit colorat și temperaturile deja ne fac...