17.1 C
Bistrița
duminică, iulie 3, 2022

FOTO. Casa EMA va construi la Bistrița un restaurant de tip wellness, dar și un mini-hotel pentru oameni de afaceri sau sportivi!

Un restaurant de tip wellness, o unitate de cazare, 2 bazine noi de jacuzzi și apă sărată, o saună umedă și vestiare – vor sta în curând la dispoziția bistrițenilor sau a celor care tranzitează orașul, grație unui proiect Casa Ema în valoare totală de peste 3,2 milioane de lei! Peste jumătate din bani provin din fonduri europene, restul fiind contribuția firmei care deține Casa EMA și care a semnat zilele trecute contractul de cofinanțare din fonduri europene pentru un proiect de extindere a centrului SPA.

 

Procesul de contractare al fondurilor europene a fost unul de durată și cu multe hopuri, dar am reușit, în final, să realizăm un punctaj suficient pentru a obține finanțarea solicitată. Casa EMA a colaborat cu firma de consultanță Primker din Cluj-Napoca, aceeași care ne-a ajutat la scrierea proiectului inițial din 2008-2009. Atunci s-a beneficiat de ajutorul de minimis în valoare de aproximativ 840.000 de lei din totalul de peste 6 milioane de lei al proiectului care a dus la deschiderea complexului wellness Casa EMA, în 1 octombrie 2011. Și atunci, ca și acum, restul banilor până la suma totală a fost o contribuție în totalitate privată, realizată de acționarul unic al firmei, Mariana Oprea.

În cei aproape 7 ani de funcționare, Centrul SPA Casa EMA a devenit cel mai important reper pentru zona de relaxare și sport din județul nostru, furnizând servicii de profil pentru toate categoriile de vârstă și găzduind competiții sportive cu impact național. Noua investiție menține linia de dezvoltare pe care ne-am asumat-o la început prin motto-ul nostru: „Relaxant. Activ. Sănătos”. Astfel, partea de relaxare va fi completată de noua zonă de SPA salin, cu un bazin de apă sărată și un bazin de hidromasaj nou, totalizând 40 mp, dar și o saună umedă. De asemenea, vom construi un vestiar nou, unisex și încăpător, destinat lecțiilor de înot, care va decongestiona aglomerația din vestiarele actuale în orele de vârf. Piesa de rezistență va fi restaurantul de tip wellness, care va avea obiectivul de a oferi soluții culinare sănătoase, dar mai ales gustoase. La toate acestea se adaugă un spațiu de cazare cu 10 camere, destinat vizitatorilor în scop turistic, sportiv sau de afaceri.

Extinderea va fi completă și funcțională în 2021. În câțiva ani dorim să ajungem una din destinațiile preferate ale turiștilor ce vizitează Transilvania, care vor beneficia de serviciile complete wellness pe care le vom oferi. Pe de altă parte, Centrul Wellness Casa EMA va deveni un punct central de promovare a unui stil de viață sănătos pe toate palierele, combinând activitatea fizică cu o alimentație adecvată și bunăstare mentală și sufletească.

Noi, Casa EMA, mulțumim tuturor celor implicați în proiectele noastre, de la colegii de „platou”, oaspeții noștri și susținătorii din toate domeniile conexe. Vă dorim să ne călcați pragul, să fim împreună mai relaxați, mai activi și mai sănătoși!”, precizează echipa Casa EMA din care fac parte, alături de acționarul unic – administratorul Mihai Oprea și Nicolae David, manager general.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. […] am mai zis prin presă cum va fi și cum va arăta, poți să îți aduci aminte chiar AICI. Acum suntem spre final și, în afară de orizontul de timp, toate sunt în grafix. Ne puteți […]

Comments are closed.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să aveți mai puține jucării pentru copii

Jucării. Uneori, parcă sunt peste tot... ca o armată nesfârșită într-un război fără sfârșit. În ultimii...

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...